Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΙΚΥ: Προκήρυξη 450 θέσεων για υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές - Πρόγραμμα - Γνωστικά αντικείμενα - Προυποθέσεις και Δικαιολογητικά

Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε εφαρμογή:
α. των νέων ρυθμίσεων, όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων, που έγιναν με τις παρ. 6,8 του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 και
β. του Κανονισμού Υποτροφιών 2012-2013, όπως εγκρίθηκε με την αριθμ 58992/Β7/28-5-2012 απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 1798/Β/6-6-2012)
ανακοινώνει
Την προκήρυξη τετρακοσίων πενήντα (450) θέσεων υποτροφιών ως εξής: 51 για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου (Διδακτορικό) στο εξωτερικό, 105 για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ) στο Εξωτερικό και 294 για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ) στην Ελλάδα.
Θα χρηματοδοτηθούν επτά επιστημονικές περιοχές (Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες Μηχανικού, Επιστήμες της Ζωής, Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική, ΚοινωνικέςΕπιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Καλλιτεχνικές Σπουδές) ως ακολούθως:
Α) Για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου (Διδακτορικό) στο εξωτερικό:18 υποψηφιότητες για τις Θετικές Επιστήμες, 6 για τις Επιστήμες Μηχανικού, 7 για τις Επιστήμες Ζωής, 5 για τις Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική, 8 για τις Κοινωνικές Επιστήμες, 4 για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και 3 για τις καλλιτεχνικές Σπουδές.
Β) Για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μαστερ) στο εξωτερικό: οι 15 καλύτερες υποψηφιότητες ανά επιστημονική περιοχή και
Γ) Για μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου κύκλου (Μάστερ) στην Ελλάδα: οι 42 καλύτερες υποψηφιότητες ανά επιστημονική περιοχή.

Οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, η διαδικασία αξιολόγησης, οι όροι της υποτροφίας, η διάρκεια 
και οι οικονομικές παροχές περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης που είναι .
Πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Διαγωνισμών του Ι.Κ.Υ. στα τηλέφωνα 210-3726394, 395, 346 και στα γραφεία του Ι.Κ.Υ. (Μακρή 1 και Δ. Αρεοπαγίτου, 11742, Αθήνα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2012-2013

ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

(ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ)
Ή ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ(ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ)
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Το ΙΚΥ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ (2007-2013) υλοποιεί την Πράξη "Πρόγραμμα χορήγησης Υποτροφιών ΙΚΥ με διαδικασία εξατομικευμένης αξιολόγησης", - Οριζόντια Πράξη.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους και υλοποιείται από το ΙΚΥ.
1. Προκήρυξη Υποτροφιών
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  Download
Αίτηση Υποψηφίου Download




2. Πίνακες Γνωστικών Πεδίων
Γνωστικά Πεδία για Μεταπτυχιακές Σπουδές Α' Κύκλου  Download
Γνωστικά Πεδία για Μεταπτυχιακές Σπουδές Β' Κύκλου  Download




3. Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Αξιολογητών
Δήλωση Συμμετοχής Αξιολογητή  Download



4. Αποτελέσματα Εξατομικευμένης Αξιολόγησης


Πίνακες Υποψηφίων των οποίων οι Αιτήσεις Ακυρώθηκαν  Download


Πίνακες Αποτυχόντων Υποψηφίων  Download


Προσωρινοί Πίνακες Επιλεγέντων και Επιλαχόντων
Μεταπτυχιακές Σπουδές Πρώτου Κύκλου στην Ελλάδα more
Μεταπτυχιακές Σπουδές Πρώτου Κύκλου στο Εξωτερικό more
Μεταπτυχιακές Σπουδές Δευτέρου Κύκλου στο Εξωτερικό more

Οριστικοί Πίνακες Επιλεγέντων
Μεταπτυχιακές Σπουδές Πρώτου Κύκλου στην Ελλάδα more
Μεταπτυχιακές Σπουδές Πρώτου Κύκλου στο Εξωτερικό more
Μεταπτυχιακές Σπουδές Δευτέρου Κύκλου στο Εξωτερικό more
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: