Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Παρασκευή, 19 Απρίλη : 2ωρη στάση (12:00-14:00) για την Ειδική Αγωγή

eidika sxoleioΔε χρειάζεται κάποιος να εργάζεται στην Ειδική Αγωγή για να τον αφορούν τα προβλήματά της. Η Ειδική Αγωγή μάς αφορά όλους, γιατί όλοι οι μαθητές είναι μαθητές μας και δεν δεχόμαστε να στερήσουμε από κανέναν το ισότιμο δικαίωμά του στη μόρφωση.

Το Υπουργείο Παιδείας όμως συναινώντας στις πιέσεις της Τρόικας για μείωση των δημοσίων δαπανών επιχειρεί να καταστήσει τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ε.ε.α.) και τις οικογένειές τους, πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Η επιχειρούμενη υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών που λειτουργούν στη Γενική Αγωγή (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη), η αποδυνάμωση των ΚΕΔΔΥ και η προωθούμενη απαξίωση των ειδικών σχολείων, ως «παραδοσιακών» δομών και η αντικατάστασή τους με την ψευδεπίγραφη ένταξη όλων των παιδιών με ε.ε.α. στα γενικά σχολεία, θα οδηγήσει τους μαθητές με ε.ε.α. έξω από την εκπαίδευση.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, της Γενικής και Ειδικής Αγωγής, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και οι γονείς των παιδιών ενωνόμαστε και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των μαθητών με ε.ε.α. στην εκπαίδευση και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η διάλυση των δομών της Ειδικής Αγωγής δεν είναι εκσυγχρονισμός - όπως προβάλλεται - αλλά πισωγύρισμα στο Μεσαίωνα και τη βαρβαρότητα.

Ο Σύλλογός μας κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας (12-2.00 μ.μ.) την Παρασκευή, 19 Απρίλη, και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στη συνάντηση που θα γίνει στη 1 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στο Βαθύ) για την υπεράσπιση των δομών της Ειδικής Αγωγής.

ü Για ένα σχολείο που θα βοηθά όλα τα παιδιά να κατακτήσουν τη μόρφωση και θα υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στην ποιότητα ζωής και στην εργασία.

ü Για ένα σχολείο που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, χωρίς να προβαίνει σε ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.

ΑΠΡΙΛΗΣ: ΜΗΝΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

clip_image004

Δεν υπάρχουν σχόλια: