Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πάνω από 54 οργανικές θέσεις δασκάλων χάνονται μόνο στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

clip_image002Το Υπουργείο Παιδείας, με μια αιφνιδιαστική αλλά και συντονισμένη προσπάθεια (έγγραφο 44506/Δ4/02-04-2013, προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης) ζητά να γίνει αναπροσαρμογή της οργανικότητας των σχολικών μονάδων, με βάση καθαρά αριθμητικά κριτήρια, μέσα από την απλή διαίρεση του συνολικού αριθμού των μαθητών δια του 25. Στη Σάμο, σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών των σχολείων, χάνονται 54 οργανικές θέσεις δασκάλων, ενώ χιλιάδες οργανικές σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα σχολεία με 100 μαθητές και κάτω θα υποβιβαστούν σε 4θέσια.

Η οργανικότητα των Δημοτικών Σχολείων προσδιορίζεται από την αναλογία δεκαπέντε (15) μαθητών προς ένα (1) δάσκαλο για τα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια, ενώ για τα υπόλοιπα είκοσι πέντε (25) μαθητών προς ένα (1) δάσκαλο

Στον πίνακα, που ακολουθεί δεν έχουν υπολογισθεί οι οργανικές θέσεις των νηπιαγωγείων, επειδή είναι μονοθέσια ή διθέσια. Μονοθέσια είναι εκείνα στα οποία φοιτούν από επτά (7) έως είκοσι πέντε (25) νήπια και διθέσια εκείνα στα οποία φοιτούν από είκοσι έξι (26) έως πενήντα (50) νήπια. Ο αριθμός των νηπίων ανά Νηπιαγωγό ορίζεται στα 25 νήπια. Όσα έχουν λιγότερα από 25 νήπια και είναι οργανικά 2/θέσια χάνουν τη μία οργανική.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από δυο μήνες έψαχναν «πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε αίθουσα, με βάση την αρχή 2 τ.μ. για κάθε νήπιο και 1,5 τ.μ. για κάθε μαθητή δημοτικού!». Είναι φανερό ότι στοχεύουν σε σαρωτικές συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων άμεσα με ενδεχόμενη αλλαγή ή κατάργηση των γεωγραφικών ορίων των σχολείων για να γίνονται πιο εύκολα και οι μετακινήσεις των μαθητών, από σχολείο σε σχολείο, αφού ο κάθε γονέας θα επιλέγει και το σχολείο που επιθυμεί.  

Τα χιλιάδες κενά θα τα καλύψουν με αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της συγκυβέρνησης και του Υπουργείου, να θυσιάσει τη δημόσια παιδεία στο βωμό της ελαχιστοποίησης του κόστους και στις βουλές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

pistoseis 13Παράλληλα, εξελίσσεται μια εκστρατεία τρομοκράτησης και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών (επίορκοι, αργόμισθοι, ανεπαρκείς). Η αξιολόγηση, η προοπτική των απολύσεων, τα πειθαρχικά με την αυτοδίκαιη αργία, οι μηδενικοί διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών την επόμενη χρονιά (οι πιστώσεις για διορισμούς αναπληρωτών και ωρομισθίων στην Α/βάθμια ανέρχεται στα ποσά των 75 εκ. και 1,5 εκ. ευρώ περίπου, ενώ αντίστοιχα το 2012 ήταν 183,5 και 6 εκ. ευρώ), δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα που στοχεύει στον εργασιακό μας αφανισμό.

Δείτε τις μεταβολές στις οργανικότητες των σχολικών μονάδων στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

clip_image002

ΚΑΛΟΥΜΕ

το υπουργείο

να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο

για την κατάργηση των οργανικών θέσεων

ΚΑΛΟΥΜΕ

όλους τους συναδέλφους

να συμμετάσχουν στην 3ωρη στάση εργασίας (11-14.00)

την Τετάρτη, 10 Απριλίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης  στη 1:00 μ.μ.

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με τους νηπιαγωγους τι γινετε;

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ είπε...

Μια πρώτη εκτίμηση φαίνεται ότι χάνονται 8 οργανικές θέσεις στο ΠΥΣΠΕ Σάμου υπολογίζοντας όμως νήπια και προνήπια. Αν υπολογισθούν μόνο τα νήπια τότε χάνονται περισσότερες.
Θα σας ενημερώσω σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Και τι προβλέπεται για τους/τις συναδέλφους που "πλεονάζουν?". Ωραία Εκπάιδευση - Ωραία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ είπε...

Όσοι πλεονάζουν προηγούνται στις τοποθετήσεις και τοποθετούνται σε οργανικά κενά άλλων σχολείων.
Αν δεν υπάρχουν, τοποθετούνται σε λειτουργικά κενά.
Αν δεν υπάρχουν και λειτουργικά κενά
τότε μπορεί να μετακινηθούν στην Περιφέρεια που ανήκει το ΠΥΣΠΕ και αν δεν υπάρχουν κενά και στην περιφέρεια τότε μπορεί να μετακινηθούν σ' όλη την Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα
αυτό που είπε ο μπρατης ότι δηλαδή το έγγραφο έχει σταλεί από μια υπάλληλο και δεν ισχύει αληθεύει;

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ είπε...

Αν ισχύει αυτό πρέπει ή το Υ.Παιδείας να διαψεύσει τον πίνακα με τις συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς των σχολείων ή ο ίδιος ο Μπράτης να το ανακοινώσει επίσημα με δελτίο Τύπου.
Διαφορετικά πιστεύω ότι γίνεται για να καθησυχάσουν τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

τελικα με τους νηπιαγωγους εχουμε κανενα πινακα με το ποιες θεσεις καταργουνται;

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ είπε...

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει αναρτηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Και αν υποθέσουμε ότι μειώνεται η οργανικότητα σε ένα σχολείο, πώς κρίνονται οι υπεράριθμοι (και ειδικότερα όσοι δεν θέλουν να κριθούν με δική τους αίτηση υπεράριθμοι);

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ είπε...

Όσοι δεν θέλουν να κριθούν με δική τους αίτηση υπεράριθμοι, κρίνονται υπεράριθμοι όσοι τοποθετήθηκαν τελευταίοι στη σχολική μονάδα(το ίδιο σχολικό έτος).