Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κρήτη: Μαθητής τρώει απ' τα σκουπίδια πριν πάει στο σχολείο

Ο υποσιτισμός και οι τριτοκοσμικές συνθήκες έχουν τρυπώσει για τα καλά στις αίθουσες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεκάδες πλέον είναι και οι καταγγελίες δασκάλων και καθηγητών που κάνουν λόγο για μειωμένες σχολικές επιδόσεις που συνδέονται με την σύγχρονη μάστιγα.

Τραγικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα

Σκηνικό κοινωνικής κατάρρευσης και οικονομικής εξαθλίωσης καταγράφεται σε σχολεία της Κρήτης με μαθητές να αναζητούν το κολατσιό τους σε κάδους απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων του νομού Ηρακλείου με παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή που πήρε από τα σκουπίδια μία τυρόπιτα για τη φάει. Και αυτό το περιστατικό όπως επισημαίνει δεν είναι μεμονωμένο.

Πολλοί γονείς εξομολογούνται σε εκπαιδευτικούς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και για να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά τους, δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Κώστας Πλουμής στο prismanews.gr και συμπληρώνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση του προβλήματός τους. 

Το υπουργείο Παιδείας έχει παραδέχτει ότι σε παραπάνω από 100 σχολεία πανελλαδικά, περισσότερα από 25.000 παιδιά υποσιτίζονται.

Όπως είχε αναφέρει και ένα προηγούμενο διάστημα ο ταμίας της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου "Αυτή είναι μόνο η αρχή

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: