Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Με την αύξηση του ωραρίου εξασφαλίζεται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών στη Β/βαθμια εκπ/ση, αναφέρει σχετική Έκθεση

Μαζί με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει την ρύθμιση της αύξησης του ωραρίου των καθηγητών κατατέθηκε και «Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων». Στην Έκθεση αυτή και για την ρύθμιση που αφορά στο ωράριο των εκπαιδευτικών σημειώνεται:

Υποπαρ.Θ2: Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις έχουν σκοπό την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αντισταθμίσει την μείωση του αριθμού των αναπληρωτών καθηγητών που πρόκειται να προσληφθούν τα επόμενα σχολικά έτη. Το μέτρο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση [ν.4093/2012 (Α222) / Έγκριση της επικαιροποίηση του ΜΠΔΣ 2013-2016 / ΠΙΝΑΚΑΣ 4 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ / 3. ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ / α.α.14] και οδηγεί σε εξοικονόμηση του ποσού 41,2 εκατομμυρίων ευρώ για το 2013 και 61,8 εκατομμυρίων ευρώ για το 2014. Το μέτρο είναι το πλέον κατάλληλο διότι με μικρό κοινωνικό κόστος εξασφαλίζεται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά για την ιδιωτική εκπαίδευση προβλέπεται η με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίηση του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού σε σχολείο ενός ιδιοκτήτη.

Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών αύξησης ωραρίου

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: