Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κοινό Ψήφισμα (ΠΑΜΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) για τους συμβασιούχους του ΟΤΑ – Απόφαση της 86ης ΓΣ της ΔΟΕ

Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ
Καμιά απόλυση. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους συμβασιούχους σε όλο το δημόσιο (68000) και οδηγεί σε χιλιάδες οριστικές απολύσεις σε όλους τους χώρους του δημοσίου.

Κινείται στα πλαίσια της εφαρμογής των συμφωνιών με την ΕΕ για :
  • Συρρίκνωση του δημοσίου και κατάργηση χιλιάδων θέσεων
  • Ραγδαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου
  • Για μετακύληση του κόστους (αυξήσεις τελών κλπ) στους εργαζόμενους και το λαό.
  • Για ανακύκλωση της ανεργίας και ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ως λύση στη σφαγή τις "δίμηνες" συμβάσεις και προσωρινές προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στους Δήμους.

Τέρμα πια στην κοροϊδία. Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση συνάδελφου συμβασιούχου. Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων. Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Κάθε χρόνο στο χώρο της εκπαίδευσης ζούμε τις χιλιάδες απολύσεις συνάδελφων αναπληρωτών, την πολίτικη των περικοπών και της χρόνιας αδιοριστίας.

Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.

· Καμιά απόλυση συμβασιούχου. – Να πληρωθούν τώρα
· Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και μιας σειράς δημάρχων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι , αξιοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έχουν επιδοθεί σ’ ένα όργιο καταστολής και προσπάθειας χτυπήματος του αγώνα των εργαζόμενων, όπως η εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε αμαξοστάσια σε όλη τη χώρα.

Στηρίζουμε και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις καταλήψεις στους Δήμους και στις χωματερές που είναι σε εξέλιξη και στα απεργιακά συλλαλητήρια τη Δευτέρα 26/6 και την Πέμπτη29/6.

Οι σύλλογοι και οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Επιδιώκουμε την κλιμάκωση αυτού του αγώνα,

H νίκη του θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους.

23/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: