Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Να σταματήσει άμεσα κάθε απόπειρα δίωξης συναδέλφων

Ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου εκφράζει την έκπληξη αλλά και την αγανάκτησή του για τις ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες ομάδων γονέων, για θέματα που αφορούν στην περσινή επιλογή και λειτουργία ΔΥΕΠ, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου καθώς και στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, που στρέφονται ενάντια σε εκπαιδευτικούς και στον Δ/ντη Εκπ/σης Πειραιά, για θέματα που αφορούν στις διαβεβαιώσεις της υγείας των μαθητών που φοίτησαν στη ΔΥΕΠ Ικονίου, το ίδιο διάστημα Η  καταγγελία επιδόθηκε σε εκπαιδευτικούς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, με την προοπτική να απαντηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή, συμπαραστάθηκε και συμπαραστέκεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, προασπίζοντας τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα. Σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, πάγια,  υποστηρίζουμε την ένταξη τους στα πρωινά τμήματα. Στο παρελθόν έχουμε υποστηρίξει την ένταξη όλων των παιδιών ντόπιων και μεταναστών στα σχολεία μας χωρίς προϋποθέσεις.

Πρωτόγνωρη έκπληξη μας προκαλεί το γεγονός, πώς εκπαιδευτικοί που σεβάστηκαν, υποστήριξαν και στάθηκαν δίπλα στο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν πρόσβαση στη εκπαίδευση, παρά τον ιδιότυπο χαρακτήρα των ειδικά  αποκομμένων εκπαιδευτικών δομών ΔΥΕΠ,  καλούνται τώρα σε έγγραφη αναφορά, παρά το ανώνυμο της καταγγελίας.

Θεωρούμε ότι όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Η επιβολή κλίματος φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών έχει άμεση σχέση με τις προσπάθειες της ναζιστικής συμμορίας της Αυγής να εμποδίσει την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Με πρόσχημα την υγεία προσπαθούν να πετάξουν έξω από τα σχολεία τα παιδιά των προσφύγων.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης.

· Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους, δηλώνουμε ότι τέτοιες εκφοβιστικές πρακτικές  δεν τρομοκρατούν τον εκπαιδευτικό χώρο

· Καταδικάζουμε τον παράλογο μηχανισμό καταγγελιών  που έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών.

· Καθιστούμε σαφές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από πρακτικές που παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του κλάδου.  

· Η απόπειρα δίωξης εναντίον των συναδέλφων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείου του  Κερατσινίου Περάματος  πρέπει να αντιμετωπιστεί ως απόπειρα δίωξης όλων των εκπαιδευτικών. 

· Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν απερίφραστα  τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.

· Καλούμε το γονεϊκό κίνημα να απομονώσει τέτοιου είδους παρωχημένες αντιλήψεις για τη μόρφωση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών.

· Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει σαφή θέση και να καταδικάσει τις τακτικές στοχοποίησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων.

· Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή των προσφυγόπουλων στο πρωινό Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς  εμπλοκή ΜΚΟ,  με απόλυτη ευθύνη του κράτους με όλα τα αναγκαία μέτρα, για την εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: