Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πρόταση της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” σήμερα 1/2 στη Γ.Σ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών

στη νέα εγκύκλιο του Υπ. παιδείας για το ωράριο.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιχειρούν με κάθε τρόπο να υλοποιήσουν όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης για το χώρο της εκπαίδευσης τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν με την αντιπολίτευση πριν δύο εβδομάδες.

Με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 14181/ΓΔ4 -26-01-18 εγκύκλιο, η οποία με πολλή βιασύνη στάλθηκε στα σχολεία, το Υπουργείο εντείνει τις προσπάθειές του για την επιβολή του υποχρεωτικού 30ωρου, το οποίο θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου με ότι σημαίνει αυτό για τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το εργασιακό μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας αναπληρωτών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η σπουδή και η ένταση με την οποία επιχειρεί το Υπουργείο να πετύχει την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλουν να την χρησιμοποιήσουν ως μέσο για την επιβολή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής, υλοποίηση σχεδίων για τις νέες δομές κλπ.) που μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει επιτρέψει να εφαρμοστούν.

Ο Σύλλογός μας να καλέσει τους συναδέλφους να διαφυλάξουν μέσα στους Συλλόγους Διδασκόντων τα εργασιακά μας δικαιώματα, με πνεύμα συλλογικότητας και δημοκρατίας τονίζοντας τα εξής:

· Η απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι σε πλήρη ισχύ και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

· Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν να εργάζονται όπως μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμία εντολή προς την κατεύθυνση παραμονής τους στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.

· Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους και να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια αυθαιρεσίας από πλευράς Διοίκησης.

· Καλούμε τους Διευθυντές, υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην μπουν καν στη σκέψη επιβολής υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο διότι θα βρουν το σύνολο του κλάδου απέναντί τους.

· Η εμπειρία από τις πρόσφατες νικηφόρες μάχες για την αξιολόγηση μάς είναι χρήσιμη για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ενώ παράλληλα ξυπνά μνήμες οργανωμένης αντίστασης του κλάδου σε πολλά στελέχη της εκπαίδευσης

· Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους για τα νέα δεδομένα καθώς και τον αγωνιστικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

Δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: