Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Συσκέψεις Συλλόγου Δ/Ν Σάμου με εκπαιδευτικούς

ΤΡΙΤΗ 27/2/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ (Για τους συναδέλφους της Δυτικής Σάμου)

ΠΕΜΠΤΗ 1/2/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΘΕΩΣ (Για τους συναδέλφους της Ανατολικής Σάμου)

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ!!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο – μόνιμο διορισμό όλων των συμβασιούχων συναδέλφων. Εδώ και τώρα εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το αμέσως προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Έβαλε εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία απαιτώντας το 50% + 1 στα πρωτοβάθμια σωματεία για να προκηρυχθεί μια απεργία. Στην ουσία η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα στην απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία.

Ταυτόχρονα ψήφισε μια σειρά μέτρα που αφορούν τον χώρο μας. Καθόρισε τα κριτήρια των συγχωνεύσεων, προσπαθεί να επιβάλλει το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση, ανοίγοντας δρόμο για αύξηση του διδακτικού ωραρίου, για κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής ώρας, για συνολικότερες αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, όπως η αξιολόγηση-αποτίμηση, το πέρασμα σημαντικών εκπαιδευτικών διαδικασιών εκτός διδακτικού ωραρίου κ.ά. Ταυτόχρονα, ετοιμάζει το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα μέτρα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, στην κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων, στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Όλες αυτές οι αναδιαρθρώσεις, πέρα από το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, στοχεύουν και στη μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις, οι διορισμοί είναι μηδενικοί και ο αριθμός των αναπληρωτών είναι σχεδόν στάσιμος.

Χιλιάδες συνάδελφοι τα τελευταία 3-4 χρόνια οδηγήθηκαν στην απόλυση, αφού υπάρχει και ανακατανομή ανάμεσα στις ειδικότητες και ανάμεσα στη Γενική και την Ειδική Αγωγή. Οι εξελίξεις που θα έρθουν θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό των αναπληρωτών, πρακτικά χιλιάδες συνάδελφοι θα πεταχτούν στο δρόμο. Οι δηλώσεις του Υπουργείου από την αρχή της χρονιάς είναι προκλητικές (δηλώσεις Γαβρόγλου «δε θα πάρουμε κανέναν αναπληρωτή αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι χρειάζεται»), ενώ ακόμα υπάρχουν ακάλυπτα κενά. Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται ακόμα χειρότερες, αφού για πρώτη φορά στη Β/θμια εκπαίδευση στη δεύτερη φάση προσλήψεων, προσλήφθηκαν συνάδελφοι μειωμένου ωραρίου ακόμα και της ίδιας ειδικότητας στο ίδιο ΠΥΣΔΕ, αλλά και γενικότερα αυξάνονται οι μειωμένου ωραρίου. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τους συναδέλφους που προσλαμβάνονται στις ΔΥΕΠ.

Συνάδελφοι, η κοροϊδία από το Υπουργείο δεν έχει τελειωμό.

Τη στιγμή που μέχρι το 2019 η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν διορισμοί και έχει δεσμευτεί από το 3ο Μνημόνιο για τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση του δυναμικού, συνεχίζει την κοροϊδία εξαγγέλλοντας ότι μέχρι το Μάρτη είναι μνημονιακή δέσμευση να καταλήξει στα κριτήρια των «μελλοντικών διορισμών».

Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» από την κυβέρνηση είναι δοκιμασμένη, έχει καταστρεπτικές συνέπειες στην ενότητα του κλάδου και την αποτελεσματικότητα του κινήματος: οι διάφορες υποομάδες που λειτουργούν στο χώρο των αναπληρωτών να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποια θα είναι τα κριτήρια, να διεξάγεται καθημερινά «διαδικτυακός πόλεμος» στις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες, να ενισχύεται ο ατομικισμός, η λογική «ας μπω εγώ από τη χαραμάδα και δεν πειράζει για τους χιλιάδες συναδέλφους που θα μείνουν εκτός εκπαίδευσης».

Στην ουσία τα κριτήρια των υποτιθέμενων μελλοντικών διορισμών θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης σημερινών χιλιάδων αναπληρωτών.

Το αίτημα «μαζικοί διορισμοί – όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις» στις σημερινές συνθήκες δεν αρκεί. Δε διασφαλίζει ότι όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουμε σήμερα στην εκπαίδευση θα αποκτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, αφού με τις αλλαγές που έρχονται, τα κενά θα είναι πολύ λιγότερα.

Το μόνο αίτημα που μπορεί να ενώσει όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τη σύμβαση εργασίας είναι «μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια (πάνω από 25.000) στην εκπαίδευση-καμία απόλυση συμβασιούχου».

Η λύση βρίσκεται στην οργανωμένη δράση μέσα στα σωματεία. Εκεί που όλοι μαζί, μόνιμοι και αναπληρωτές, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τους καθημερινούς όρους διαβίωσης.

ü ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!

ü ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (26/2 – 2/3).

ü ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ü ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ:

· ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/2/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ (Για τους συναδέλφους της Δυτικής Σάμου)

· ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/2/2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΘΕΩΣ (Για τους συναδέλφους της Ανατολικής Σάμου)

ü ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΙΣ 11:30.

ü ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟ 1Ο ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

Κατσιγιάννης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: