Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση των υπευθύνων για την Ημερήσια Διάταξη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμου, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες αγνοούν επιδεικτικά και προκλητικά το δικαίωμα του Συλλόγου μας να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με τα αιτήματά του. Το αίτημα για την παρουσία μας εκεί κατατέθηκε πριν από κάθε συνεδρίαση το χρονικό διάστημα αυτό αλλά απορρίφθηκε κάθε φορά με διάφορες δικαιολογίες.

Πιο συγκεκριμένα ,ο Σύλλογός μας, με έγγραφο στις 24/11/2017 (με αριθμό πρωτοκόλλου 61 ) και στις 4/12/2017 (με αριθμό πρωτοκόλλου 69) ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμου ακρόαση με τα εξής θέματα:

1. Λειτουργικά έξοδα τριετίας και ανάγκες σχολείων.

2. Αντισεισμική θωράκιση σχολικών κτηρίων και πυρασφάλεια.

3. Παραχώρηση χώρου του 3ου Νηπιαγωγείου Καρλοβάσου σε ιδιώτη.

4. Κενά εκπαιδευτικών (δασκάλων, νηπιαγωγών, ειδικοτήτων) στην ακριτική περιοχή της Σάμου και ψήφισμα συμπαράστασης της δημοτικής αρχής για κανέναν υποβιβασμό σε Οργανικότητα -λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων μας

Στα παραπάνω αιτήματα ζητήσαμε να γίνει η ενημέρωσή μας απ’ τον αντίστοιχο αρμόδιο για καθένα απ’ αυτά και να μας ενημερώσουν γραπτώς για τη δυνατότητα, η παρέμβασή μας να πραγματοποιηθεί σε μια από τις μελλοντικές συνεδριάσεις.

Η συμπεριφορά που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία ζητήθηκε απ’ το Σύλλογο να σταλεί το κείμενο των αιτημάτων μας για να μπει στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Πέμπτη 15/2. Παρότι αυτό εστάλη και παρελήφθη εγκαίρως, οι υπεύθυνοι – παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο – για μια ακόμη φορά μας αγνόησαν χωρίς την παραμικρή εξήγηση ή ενημέρωση από μέρους τους. Ενημερωθήκαμε, γι’ αυτό, απ’ τα τοπικά ΜΜΕ που δημοσίευσαν την Ημερήσια Διάταξη.(ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2284/9 -2-2018,  ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΜΟΥ)

Μόνο ο προϊστάμενος των τεχνικών Υπηρεσιών, ενημέρωσε μετά από συνάντηση τον Πρόεδρο του Συλλόγου για θέματα που άπτονται της ευθύνης του, προχωρώντας, επίσης, και στη διενέργεια αυτοψίας στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου, παρουσία μελών του ΔΣ. και της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

· Δεν θα ανεχτούμε κανέναν εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου προς το σωματείο μας , το οποίο είναι από τα πολυπληθέστερα στην Σάμο. Η συμπεριφορά, όσων είναι υπεύθυνοι για τα γεγονότα αυτά και, κυρίως, του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, εύλογα δημιουργούν σκέψεις και ερωτηματικά για τους λόγους που δεν επιθυμούν την παρουσία των εκπαιδευτικών της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης στη συνεδρίαση τους.

· Έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες της Σάμου να γνωστοποιήσουμε τα προβλήματά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορεί να μας το αρνηθεί ΚΑΝΕΙΣ. Το κείμενο και τα αιτήματα που κατατέθηκαν είναι μεγάλης σημασίας για τα σχολειά μας, τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές και κανείς δε μπορεί να μας στερεί το λόγο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 19.30, στην αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (ξεκινά στις 20.00) στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

Κατσιγιάννης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια: