Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Με 34 μετάλλια επιστρέφουν αύριο από το Μαρόκο οι Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα

Έχοντας στις αποσκευές της 34 μετάλλια από τα οποία τα 14 είναι χρυσά επιστρέφει αύριο Τετάρτη στις 23:30 το βράδυ η ελληνική αποστολή των μαθητών/τριών-αθλητών/τριών οι οποίοι συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα που διεξήχθη στις πόλεις Μαρακές και Καζαμπλάνκα του Μαρόκο.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση στα μετάλλια στην κολύμβηση  με 20 μετάλλια από τα οποία τα 7 χρυσά και τη 2η θέση στον κλασικό αθλητισμό με 13 μετάλλια από τα οποία τα 7 χρυσά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αθλητές/τριες μας διακρίθηκαν αντιμετωπίζοντας αθλητές/τριες μεγάλων αποστολών άλλων χωρών όπως της Βραζιλίας η οποία συμμετείχε με 250 μαθητές/τριες, της Κίνας με περισσότερους από 100, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας κ.ά.

Στη χθεσινή τελευταία ημέρα των αγώνων η Ελληνική αποστολή συγκέντρωσε 11 μετάλλια.

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΧΡΥΣΑ

Σάντας Αντώνιος στο άλμα επι κοντό

Κεσίδη Σοφία στο δίσκο

Δόση Παναγιώτα στο ύψος

ΧΑΛΚΙΝΟ

Ποργιοπούλου Μαρίνα στα 2000 m φυσικά εμπόδια

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΧΡΥΣΑ

Ασπούγαλης Αρκάδιος-Γεώργιος 100 m πρόσθιο

Χρήστου Ιωάννης 100 m ύπτιο

ΑΡΓΥΡΟ

Εγγλεζάκης Κωνσταντίνος 200 m ελεύθερο

ΧΑΛΚΙΝΑ

Ντάνος Νικόλαος 200m πεταλούδα

Ζαμαριά Αγγελική 200 m πεταλούδα

Χατζή Μαρία 200 m μικτή ατομική

Σκυτάλη 400 m μικτή ανδρών γυναικών

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΧΑΛΚΙΝΟ

Κελεσίδης Γεώργιος στο δίζυγο

Επίσης την 6η θέση στον τελικό του εδάφους κατέκτησε η Μάγια Εβελίνα ενώ η Δερβίση Μαρία της Ρυθμικής Γυμναστικής κατέλαβε την 6η θέση στο σύνθετο ατομικό σε σύνολο 39 αθλητριών από 16 χώρες.

Οι μαθητές/τριες -αθλητές/τριες της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Μαρόκο 2018 επιλέχθηκαν σύμφωνα με την πρόκρισή τους στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχολικού έτους 2017-2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: