Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Έκθεση από το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου (ΕΠΑΛ) την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 από τις 09:00 έως τις 13:00

epal 18Το Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που σχεδίασε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου για την ανάδειξη του Επαγγελματικού Λυκείου, αφενός ως ισότιμη επιλογή των αποφοίτων Γυμνασίου και αφετέρου ως μέσο παροχής γνώσεων και δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και στις κλίσεις των μαθητών και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, διοργανώνει έκθεση – εκδήλωση με τίτλο “Δημιουργία και Τεχνο λογία στα ΕΠΑ.Λ.”.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 7 και 8 Μαΐου στον προαύλιο χώρο των Λυκείων στο Βαθύ της Σάμου και θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 από τις 09:00 έως τις 13:00. Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα όλων των ΕΠΑ.Λ. της νήσου Σάμου (Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου, ΕΠΑΛ Καρλοβάσου).

Αποτελεί συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εκδήλωσης – παρουσίασης των έργων του ΕΠΑΛ. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι μαθητές, καθώς και η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο ευρύ κοινό των δυνατοτήτων αυτών των σχολείων.

Επιπρόσθετα θέλουμε να γνωστοποιήσουμε τις θεσμικές αλλαγές που υλοποιήθηκαν και αφορούν στην αναμόρφωση της δομής του Επαγγελματικού Λυκείου, στη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και Πανεπιστήμια, στη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. καθώς και στην εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.». Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λάβουν χώρα παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα μοιραστεί στους επισκέπτες παραδοσιακή γιορτή.

Ο Διευθυντής

Χατζής Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: