Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Πρώτη στην Ευρώπη η Εθνική Νέων στο πόλο

Επικράτησε στον τελικό της Λευκορωσίας (14-12) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

Το ταλέντο του ελληνικού πόλο είναι τεράστιο κι αυτό αποδεικνύεται συνεχώς! Πριν από λίγες εβδομάδες ήταν η Εθνική Εφήβων που κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σομπατέλι. Τώρα, στη Λευκορωσία, η Εθνική Νέων του Τεό Λοράντο κατέκτησε μια ακόμα κορυφή, επικρατώντας του Μαυροβουνίου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

To Μαυροβούνιο προηγήθηκε με ένα γκολ του Μπράνκο, που εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα της ελληνικής άμυνας και ο Ράντοβιτς έγραψε το 2-0. Ο Λοράντος προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του, με τον Ρομπόπουλο να μειώνει στην κόντρα. Το Μαυροβούνιο απάντησε με παίχτη παραπάνω και αύξησε κι άλλο τη διαφορά με τον Ράσκοβιτς (4-1). Ο Γκιουβέτσης μείωσε, όμως οι Βαλκάνιοι και πάλι με παίχτη παραπάνω έκαναν το 5-2.

Λίγο πριν λήξει η πρώτη περίοδος, ο Γκιουβέτσης μείωσε εκ νέου. Ο Νικολαΐδης με γυριστό μείωσε κι άλλο τη διαφορά, αλλά οι Μαυροβούνιοι συνέχιζαν να βρίσκουν στην επίθεση λύσεις, σημειώνοντας και έκτο γκολ. Ο Παπαναστασίου, παρά την ασφυκτική άμυνα, έκανε το 5-4, κρατώντας την απόσταση στο ένα γκολ. Η «γαλανόλευκη» έσφιξε την άμυνα της και ισοφάρισε (7-7) με τον Παπαναστασίου, ενώ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Αλαφραγκή!

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Παπαναστασίου να δίνει «αέρα» δύο γκολ στην Ελλάδα. Οι Μαυροβούνιοι μείωσαν με τον Μάτκοβιτς, όμως η εθνική εκμεταλλεύτηκε τον παίχτη παραπάνω για να γράψει το 10-8! Κάπου εκεί ο Γκιουβέτσης το πήρε... πάνω του. Με δύο σερί γκολ έκανε το 9-12 και έβαλε την Εθνική με ξεκάθαρο προβάδισμα στην τελευταία περίοδο! Εκεί, ο Δαλμαράς κατέβασε ρολά, κάνοντας δύο διπλές επεμβάσεις, με την ομάδα του Τεό Λοράντου να προσπαθεί να κρατήσει μπάλα και να ροκανίζει το χρόνο. Η τακτική της απέδωσε καρπούς και ο Νικολαϊδης ανέβασε κι άλλο τη διαφορά, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. O Kάκαρης κράτησε τη διαφορά στο +4. Το Μαυροβούνιο τα έπαιξε όλα για όλα, μείωσε σε 12-14 και η Ελλάδα κράτησε μέχρι το τέλος, πανηγυρίζντας το χρυσό χωρίς να κάνει ήττα στη διοργάνωση!

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 7-8, 9-12, 12-14

Μαυροβούνιο: Φρανέτα 1, Ντζ. Ράντοβιτς 5, Μάτκοβιτς 3, Ντ. Ράσκοβιτς 1, Τσέτσκοβιτς 1, Μιγιούσκοβιτς 1

Ελλάδα: Ρομπόπουλος 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Αλαφραγκής 1, Καλογερόπουλος 1, Κάκαρης 1

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: