Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Τι ένσταση τι ψήφισμα… Ντόρος να γίνεται… 18 εκπαιδευτικοί υπογράφουν για επανατοποθετήσεις 5 κλάδων ειδικοτήτων

Κακαγιάννης ΑντώνιοςΑγαπητοί συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 20/9/2018 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου για να εξετάσει εκ νέου τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ11/ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ όπως και άλλα θέματα, που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω.

Στην ίδια συνεδρίαση, η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει αίτηση-ένσταση «σχετικά με την απόκρυψη διαθέσιμων κενών σε ολιγοθέσια σχολεία» για τους κλάδους Μουσικής, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής, υπογεγραμμένη από 18 εκπαιδευτικούς οι οποίοι ζητούν:

1. Την επανατοποθέτηση των παραπάνω ειδικοτήτων, αφού τους γνωστοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κενά (και των ολιγοθεσίων)

2. Ίσο καταμερισμό όλων των ειδικοτήτων στα ολιγοθέσια σχολεία

3. Καμία ανάθεση μαθημάτων ειδικοτήτων σε ΠΕ70, εφόσον η πρωινή ζώνη δεν έχει καλυφθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Και συνεχίζουν ότι ως έχοντες νόμιμο συμφέρον θα εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα… και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους.

Αν και υπάρχουν σημεία του κειμένου στα οποία συμφωνούμε (2 & 3), έχουμε παρ΄ όλα αυτά την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τα παρακάτω ζητήματα:

  1. Κατ΄ αρχάς κάθε ένσταση υπογράφεται από πρόσωπα οι οποίοι θίγονται πραγματικά (αυτή είναι η έννοια του έννομου συμφέροντος) και όχι από όσους απλά θέλουν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε ένα ζήτημα. Η ένσταση δεν είναι ψήφισμα συμπαράστασης, όπου μπορεί να υπογράψει ο καθένας, είναι διοικητικό έγγραφο. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, που αφορά επανατοποθετήσεις, υπογράφεται από τα θιγόμενα άτομα ως φυσικά πρόσωπα κι όχι από εκπροσώπους φορέων ή συλλόγων. Προκαλεί διπλή εντύπωση ότι ανάμεσα στις υπογραφές υπήρχε και αυτή του κ. Αρχοντούλη, που μάλιστα είχε υπογράψει ως «πρόεδρος του Συλλόγου» και όχι ως θιγόμενο φυσικό πρόσωπο, πράγμα που δείχνει ότι ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τη διαφορά ανάμεσα στους τύπους των εγγράφων… Η ευθύνη βέβαια ανήκει και σε όσους εκπαιδευτικούς βάλθηκαν να μαζεύουν υπογραφές λες και ήταν ψήφισμα…

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι από τους 18 εκπαιδευτικούς που υπογράφουν την ένσταση (3 Γυμναστές, 7 Δάσκαλοι/ες, 4 Εικαστικών, 3 Μουσικής και 1 Θεατρικής Αγωγής), ΜΟΝΟ οι 8 θα μπορούσαν να έχουν έννομο συμφέρον. Γι΄ αυτό ας είμαστε περισσότεροι προσεκτικοί σ΄ αυτά που μας λένε, γιατί σε λίγο κάποιοι θα ζητήσουν και την ψήφο σας (εκλογές αιρετών γαρ) κι αν δεν ξέρουν τη διαφορά ανάμεσα στο α και το β, πού να έχουν να αντιμετωπίσουν και σοβαρότερα θέματα…

  1. Πώς ζητούν επανατοποθέτηση εκπαιδευτικών Πληροφορικής, όταν κανείς εκπαιδευτικός Πληροφορικής δεν υπογράφει το κείμενο της ένστασης; Είναι δυνατόν να το ζητούν ερήμην τους οι υπόλοιποι υπογράφοντες;
  2. Επίσης, κανείς αναπληρωτής εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής δεν έχει προσυπογράφει την ένσταση (το κείμενο αναφέρεται ξεκάθαρα σε αναπληρωτές), ζητώντας την επανατοποθέτησή του, εκτός από τον αιρετό της Ενωτικής-ΔΑΚΕ, τη Γυμνάστρια που υπηρετεί στο Γραφείο της Α/θμιας και το Γυμναστή που εργάζεται σε σχολείο και είναι όλοι μόνιμοι και τοποθετημένοι ήδη στις πρώτες τους προτιμήσεις...

Η θέση μας που διατυπώσαμε και στο ΠΥΣΠΕ ήταν να καλυφθούν όλα τα πολυθέσια σχολεία (πρωινή ζώνη και ολοήμερα) και μετά να διατεθούν στα ολιγοθέσια σχολεία σύμφωνα με τις δηλώσεις των Προϊσταμένων τους. Δεν είναι λογικό να μετακινούνται συνάδελφοι από σχολείο σε σχολείο, ενώ μπορούν να καλύψουν πρώτα όλες τις διαθέσιμες ώρες σε ένα σχολείο και στη συνέχεια -αν υπάρξει ανάγκη- να διατεθούν σε άλλο. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει στη λειτουργία των πολυθεσίων που έχουν υποχρεωτικές ώρες ειδικοτήτων στο πρόγραμμά τους. Σκεφθείτε ότι υπάρχουν αιτήματα Δ/ντών, οι οποίοι ζητούν επιπλέον ώρες ειδικοτήτων στα ολοήμερα, χωρίς να μπορούν διαφορετικά να βγάλουν πρόγραμμα. Από τη στιγμή που θα υπάρχει πλεόνασμα ωρών, τότε θα μπορούν να διατεθούν και στα ολιγοθέσια.

clip_image001Στο πρώτο θέμα χορηγήθηκε ομόφωνα άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε μουσικό και κατά πλειοψηφία (3-2) σε αναπληρώτρια δασκάλα για εργασία σε σχολή χορού.

Διαφωνήσαμε με το δεύτερο αίτημα με το σκεπτικό που έχουμε διατυπώσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ. Συμφωνούμε για όλους, αν συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης τους και για τους αναπληρωτές, συμφωνούμε, αν έχουν βρει εργασία λίγους μήνες πριν το κλείσιμο των σχολείων τους.

Στο δεύτερο θέμα τοποθετήθηκε προσωρινά στο 1ο Δ.Σ. Σάμου, η συνάδελφος Κουρέση-Κοσμίδου Ελένη, που ήταν στη διάθεση και βρίσκεται σε άδεια, σύμφωνα με ενημέρωση της προέδρου του ΠΥΣΠΕ.

Στο τρίτο θέμα τοποθετήθηκαν προσωρινά οι μεταταγμένοι Γυμναστές από τη ΔΙΠΕ Σάμου στην Α/θμια: Γεράκη Μαρία στο Δ.Σ. Βαθέος, Μορφούτσικος Ιωάννης στο Δ.Σ. Μυτιληνιών, Καρράς Ευάγγελος στο Δ.Σ. Χώρας.

Επίσης τοποθετήθηκαν και οι αποσπασμένοι στη ΔΙΠΕ Σάμου Λιάσπας Κων/νος στο Δ.Σ. Κοκκαρίου και Παρπόρης Πέτρος στο 1ο Νέου Καρλοβάσου. Είχαμε διαφωνήσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ επειδή ζητήσαμε να είναι όλοι οι αποσπασμένοι στον ίδιο πίνακα και να τοποθετηθούν σύμφωνα με τα μόριά τους. Η πρότασή μας καταψηφίστηκε από τα υπόλοιπα μέλη (κατά πλειοψηφία 4-1) και διαφωνήσαμε και σήμερα.

Το παράδοξο για το ΠΥΣΠΕ Σάμου ήταν ότι ενώ τοποθετήθηκαν με διαφορετικό πίνακα στα σχολεία τους, στις διαθέσεις τους τοποθετήθηκαν όλοι μαζί σε ενιαίο πίνακα (!), άλλη μία πρωτοτυπία του ΠΥΣΠΕ Σάμου. Στις τοποθετήσεις ξεχωριστά, αλλά στις διαθέσεις μαζί!

Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις και οι διαθέσεις των Γυμναστών στα σχολεία και στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Συμφωνήσαμε επειδή ήταν καλυμμένα τα κενά των σχολείων και επιπλέον ζητήσαμε:

  1. Να προκηρυχθούν οι θέσεις ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής και ΠΕ86/Πληροφορικής που προβλέπονται στη ΔΙΠΕ Σάμου.
  2. Να εξασφαλιστούν με τον ίδιο τρόπο θέσεις στη ΔΙΠΕ Σάμου ΠΕ70/ΔΑΣΚΑΛΩΝ και ΠΕ60/ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ για να καλύπτουν τυχόν άδειες εκπαιδευτικών στα σχολεία και νηπιαγωγεία. Ιδιαίτερα στα νηπιαγωγεία που το πρόβλημα είναι πιο έντονο, όταν χρειαστεί άδεια μία συνάδελφος.

Τις διαθέσεις ειδικοτήτων μπορείτε να τις δείτε εδώ.

*Να διευκρινίσουμε σχετικά με τις ανακρίβειες που έγραψε ο αιρετός της Ενωτικής-ΔΑΚΕ σε σχόλιό του στο blog της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ότι η συνεξέταση των αιτήσεων των δύο συναδελφισσών δεν απορρίφθηκε αλλά δεν εξετάσθηκε ΠΟΤΕ από το ΠΥΣΠΕ, επειδή έκανε ανάκληση η συναδέλφισσα. Τα υπόλοιπα που γράφονται ανήκουν στη φαντασία ορισμένων.

Διαβάστε εδώ για την εκόνα διάλυσης του ΠΥΣΠΕ Σάμου και για τη συνεξέταση των δύο συναδελφισσών

Διαβάστε τι έγινε στο έκτακτο ΠΥΣΠΕ στις 10-09-18 εδώ  και

Διαβάστε εδώ ποιος τοποθετεί στη Σάμο το ΠΥΣΠΕ ή το ΠΑΡΑ-ΠΥΣΠΕ


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231

antoniskak18@gmail.com

Δάλλη Μαρία, Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32940,

dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: