Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Κυκλάδες: Παραιτήθηκαν οι 50 από τους 170 αναπληρωτές

ΣχολείοΟι 50 από τους 170 εκπαιδευτικούς  που προσλήφθηκαν στα σχολεία των Κυκλάδων ως αναπληρωτές στη β φάση  παραιτήθηκαν ή αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία.

Τα στοιχεία αυτά δίνει με ανακοίνωση η Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων κι εξηγεί τους λόγους:

Α. Η μη προσμέτρηση της περυσινής προϋπηρεσίας για τους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών από το Υπουργείο, η υποβάθμιση της ”προϋπηρεσίας” ως κριτήριο για μόνιμους διορισμούς (αυτούς που επαγγέλονται τα τελευταία 10 χρόνια!!!), όπως διαφαίνεται από την τελευταία νομοθετική ρύθμιση του πρώην Υπουργού κ. Γαβρόγλου και την καθιέρωση του “προσοντολογίου”, πολιτική που όπως φαίνεται υιοθετεί και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και

Β. Το πανάκριβο κόστος ζωής στις Κυκλάδες, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων σε παραιτήσεις και άρνηση ανάληψης υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

  • Το αποτέλεσμα είναι σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2019, να υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων ακόμα 100 κενά σε γενική και ειδική αγωγή, σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.
  • Η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν λειτουργούν πουθενά, τμήματα υποδοχής δεν λειτουργούν επίσης σε κανένα σχολείο και η νέα “κανονικότητα” που περιγράφουν και οραματίζονται οι εκπρόσωποι της σημερινής κυβέρνησης είναι η εικόνα σχολείων που υπολειτουργούν, μαθητών που στερούνται τις βασικά μορφωτικά τους δικαιώματα και συναδέλφων που συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται για παραπάνω από μια δεκαετία από την αδιοριστία, τους διαλυμένους μισθούς και τα ανύπαρκτα πλέον επιδόματα και την πολιτική απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: