Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Αθωώθηκε ο Δάσκαλος και καταδικάστηκε η κατασκευαστική Εταιρία για τον τραυματισμό της μαθήτριας

Αθώος ο Διευθυντής του σχολείου

Σε ένα χρόνο με αναστολή, καταδικάστηκε από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η κατασκευαστική εταιρεία που τοποθέτησε τους πυλώνες φωτισμού του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Καλλικράτειας, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνη για την πτώση ενός από τους πυλώνες που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι μίας μαθήτρια από την Καλλικράτεια το 2016.

Παράλληλα το Δικαστήριο, για το ίδιο περιστατικό, κήρυξε αθώο τον Διευθυντή του σχολείου, απαλλάσσοντάς τον από τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όταν πυλώνας φωτισμού έπεσε και τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη (τότε) μαθήτρια της Β’ τάξης του σχολείου, την στιγμή που επέστρεφε – μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά – από τον περίπατο που είχαν πάει. Το κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί τότε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και σήμερα χαίρει άκρας υγείας.
Να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στις 18 Μαρτίου 2019, ωστόσο αναβλήθηκε και εκδικάστηκε χθες Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Δικαιωμένοι οι δάσκαλοι

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι δάσκαλοι από την απόφαση του Δικαστηρίου, όπως δηλώνει στο halkidikifocus ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Γρηγόρης Σακκάς: «Οι εκπαιδευτικοί δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τις κακοτεχνίες ή πιθανές φθορές που δεν διαπιστώνονται με απλή παρατήρηση, αλλά απαιτούν ειδικούς ελέγχους από καταρτισμένο προσωπικό. Ο Διευθυντής, στην παρούσα περίπτωση και εμείς οι εκπαιδευτικοί γενικώς, δεν είμαστε ούτε πολιτικοί μηχανικοί, ούτε τεχνικοί για να διακρίνουμε τις κακοτεχνίες. Υπεύθυνοι για αυτά είναι οι κατασκευαστές και οι Δήμοι«.

«Το περιστατικό ήταν πάρα πολύ σοβαρό«, τονίζει από την πλευρά της η Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Σίσσυ Κωτσοπούλου. «Η ασφάλεια των μαθητών και των εργαζομένων στις σχολικές μονάδες, είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα, το οποίο χρειάζεται μια σοβαρή και ξεκάθαρη νομοθεσία, που να ορίζει ευθύνες και τακτικές πρόληψης στον κάθε εμπλεκόμενο» καταλήγει.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: