Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου μόνος του εισηγείται… μόνος του αποφασίζει.. (πλειοψηφία γαρ..) - Αποφάσεις Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 02/10/2019 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και συζήτησε τα 13 (!!!) θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της «Ενωτικής» παράταξης αποφάσισαν μόνοι τους, χωρίς να διαβουλευτούν με ΚΑΝΕΝΑ από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., την ώρα, την ημέρα και τον τόπο. Άλλωστε έχουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ., οπότε και η όποια πρότασή τους είναι και απόφασή τους, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:
  1. Έγινε η ανασυγκρότηση του Δ.Σ, ως προς τον Αντιπρόεδρο, όπου ομόφωνα ψηφίστηκε η Σοφία Σαββαΐδου από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΜΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανεξάρτητη Επικοινωνία είχε ζητήσει στη συγκρότηση του προεδρείου αντιπροσωπευτικό – αναλογικό και η κάθε δύναμη να επιλέγει τη θέση που επιθυμεί στο Δ.Σ. και ως δεύτερη δύναμη, είχε ζητήσει τη θέση του αντιπροέδρου.
Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ είχε ζητήσει επίσης τη θέση του αντιπροέδρου, θεωρώντας ότι δεύτερη κατά σειρά θέση του προεδρείου είναι αυτή του γραμματέα και τρίτη αυτή του αντιπροέδρου. Η ίδια θέση υποστηρίχθηκε και από την Ενωτική. Άρα ήταν αναμενόμενη η απόφαση και των ΔΥΟ ο αποκλεισμός της παράταξής μας από το προεδρείο.

Στο Δ.Σ. μας εκπροσωπούν, ως μέλη, οι Φώτης Μαντζώρος (6977395607) fotismantzoros@me.com και Κακαγιάννης Αντώνης (6940556436-6944271826 - 22730.61231) antoniskak18@gmail.com.
  1. Ορίσθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις 6:00 μμ στο Δ.Σ. Βαθέος, μετά από πρότασή μας στο Δ.Σ., που μπορείτε να τη διαβάσετε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2019/09/2.html, αλλά και κάλεσμα του ΔΣ της ΔΟΕ.
  2. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην αγωγή κατά συναδέλφισσας από το Σύλλογο Γονέων Βαθέος και αποφασίστηκε, όταν οριστικοποιηθεί η ημέρα της εκδίκασης της αγωγής, 3ωρη στάση από το Σωματείο μας και να ζητηθεί και 3ωρη στάση από τη ΔΟΕ. Ενημερώνουμε τους νέους συναδέλφους ότι υπάρχει αγωγή και ποινική δίωξη εναντίον συναδέλφισσας από το Σύλλογο Γονέων Βαθέος, όπου ζητά από την εκπαιδευτικό 50.000 ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε ότι σε έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου ζητήσαμε να μπει σε ψηφοφορία η πρότασή μας να «καταδικαστεί απερίφραστα κάθε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου με κάθε τρόπο και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους. Ακόμη περισσότερο θεωρεί αδιανόητη και καταγγέλλει χωρίς περιστροφές κάθε προσπάθεια «παρέμβασης» στο παιδαγωγικό έργο συναδέλφων και στοχοποίησής τους γιατί επιτελούν το λειτούργημα του δασκάλου», για να στηρίξουμε όλους τους συναδέλφους, αλλά ο πρόεδρος του Συλλόγου, όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά δεν την έβαλε ούτε καν σε ψηφοφορία, στην Γενική Συνέλευση, όπως είχε υποχρέωση.

Μετά από τη δίωξη, αποφάσεις καταγγελίας της δίωξης και συμπαράστασης προς τη συναδέλφισσα πήραν 30 περίπου Σύλλογοι Δασκάλων και ΕΛΜΕ, Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ. Η 88η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της ΔΟΕ με ομόφωνη απόφασή του (και οι 660 αντιπρόσωποι) καταγγέλλει απερίφραστα το γεγονός της δίωξης και στηρίζει αμέριστα τη συναδέλφισσα. Το ίδιο έκανε και το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίασή του της 15ης Ιουλίου .

4. Προτάθηκε να γίνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους εκπαιδευτικούς στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2019. Τελικά όμως τα σεμινάρια είχαν προγραμματισθεί και ανακοινωθεί από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, όπως μπορείτε να δείτε στο:  http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2019/10/blog-post_6.html.  Όπως καταλαβαίνετε ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου με τα συγκεκριμένα σεμινάρια, αλλά λέγε-λέγε κάτι θα μείνει στους συναδέλφους!!!!!
  1. Συζητήθηκε έγγραφο του Ειδικού Νηπιαγωγείου, το οποίο αν και ζητήσαμε να μας αποσταλεί ηλεκτρονικά, δεν ήρθε ποτέ, όπου μιλούσε για τα προβλήματα (κτιριακό, δεν υπάρχει υπολογιστής, εκτυπωτής, κ.α.). Η πρότασή μας ήταν να ενημερώσει άμεσα η προϊσταμένη με έγγραφό της τη ΔΙΠΕ, τη Σχολική Επιτροπή και τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τα προβλήματα και στη συνέχεια να παρέμβει ο Σύλλογος. Αν και στην αρχή συμφώνησαν τα δύο μέλη της ενωτικής μαζί μας, στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη και στήριξαν την πρόταση του προέδρου που ψηφίστηκε πλειοψηφικά (4-3) για επίσκεψη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο χωρίς την άμεση προώθηση του εγγράφου σε ΔΙΠΕ, Δήμο και Σχολική Επιτροπή.
  2. Όσον αφορά τη δήλωση ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που ζητά μέχρι τέλους Οκτώβρη η ΑΑΔΕ με e-mail που έστειλε στους Δντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων, προτείναμε να σταλεί έγγραφο προς τα υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και το ΔΣ της ΔΟΕ για να πάρουν θέση για να σταματήσει πλέον η ομηρία των συναδέλφων.
  3. Τέλος, για τη σύσκεψη της 2χρονης προσχολικής αγωγής, υπενθυμίσαμε ότι το ΔΣ είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητηθούν από τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, προτού κλείσουν τα σχολεία, να μας ενημερώσουν για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και στη συνέχεια να κάνουμε παρέμβαση στο Δήμο Σάμου. Η απόφαση αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Να είμαστε όλοι και όλες 
στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση 
του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου
την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 στις 6:00 μ.μ. στο Δ.Σ. Βαθέος

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, μέλος του Δ.Σ. και Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,

Μαντζώρος Φώτης, μέλος του Δ.Σ,
6977395607,

Δεν υπάρχουν σχόλια: