Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για την 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (6/2/2020)

Το προεδρείο της χρονοκαθυστέρησης, υλοποιεί φέτος αποφάσεις περσινές και προπέρσινες…

Αγαπητοί συνάδελφοι,
την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, στο Δ.Σ. Κοκκαρίου έγινε η 3η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Κάθε φορά, ως παράταξη, κάνουμε ό,τι μπορούμε να περάσουν προτάσεις και αποφάσεις για τα καίρια ζητήματα του κλάδου, αλλά τα μέλη της Ενωτικής ακόμη κι αν συμφωνήσουν σε κάποιες απ΄ αυτές, στη συνέχεια αρνούνται την ψήφο τους (μετά το Δ.Σ.) και αναιρούν ακόμα και ομόφωνες αποφάσεις που δεν έχουν φτάσει σε σας σε κανένα ενημερωτικό του Συλλόγου. Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά, βάλαμε προ Ημερήσιας Διάταξης δύο θέματα που δεν καταγράφηκαν ούτε σε ενημέρωση, αλλά ούτε και στα πρακτικά του Συλλόγου:

  1. Την απόφαση για απεργία στις 31/1 (πρόταση του Συντονιστικού των Αναπληρωτών) που αν και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, δεν ανακοινώθηκε ποτέ στα σχολεία αλλά ούτε και στη ΔΟΕ, ως όφειλαν.
  2. Την εκδήλωση για την Παιδεία (ομόφωνη απόφαση), που επίσης δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά δεν έχει γίνει και καμία ενέργεια.
  3. Επίσης, μετά τις διαφωνίες για το τι ειπώθηκε και τι όχι, για το τι ψηφίστηκε και τι όχι στις συνεδριάσεις ζητήσαμε μετά από κάθε Δ.Σ. να διαβάζονται συνολικά οι αποφάσεις, για να ξέρουμε τελικά πώς και τι πρόκειται να γραφτεί στα πρακτικά, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.
  4. Τέλος, ζητήσαμε από την εκπρόσωπο του Συλλόγου στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Λαμπρινού Ανδριανή από την Ενωτική), που παρευρέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΕΠ, να μας ενημερώσει για την κατανομή των χρημάτων σε Α/θμια και Β/θμια εκπ/ση και μας απάντησε ότι ψήφισε 55% υπέρ της Α/βάθμιας και 45% υπέρ της Β/βάθμιας. Τελικά, από ενημέρωση που είχαμε (που δε χωρά διάψευση), η συνάδελφος ψήφισε το αντίθετο, 55% υπέρ της Β/βάθμιας και 45% για την Α/βάθμια. Αν σκεφτεί κανείς ότι η Α/βάθμια έχει διπλάσιες σχολικές μονάδες από τη Β/Βάθμια (φυσικά ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες), θα καταλάβει πόσο επιζήμιοι είναι τέτοιοι εκπρόσωποι σε επιτροπές που από το έργο τους κρέμονται τα οικονομικά των σχολείων μας… Ήδη με ευθύνη της Ενωτικής έχουμε χάσει τα τελευταία 4 χρόνια κάθε επαφή με τα τεκταινόμενα στη ΔΕΠ, για τις κατανομές στα σχολεία και για άλλα θέματα και ο κατήφορος συνεχίζεται…
Στα υπόλοιπα θέματα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  • Να γίνει συνάντηση του Δ.Σ. τη Δευτέρα (10/02) στις 18:00 με όλες τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων της Δυτικής Σάμου στο 3ο νηπιαγωγείο Καρλοβάσου για τα κτιριακά προβλήματα και στη συνέχεια να γίνει συνάντηση με το Δήμαρχο Δ. Σάμου για την επίλυσή τους. Τελικά όμως η ανακοίνωση-πρόσκληση που βγήκε από το Σύλλογο απευθύνεται σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Σάμου, πράγμα που ούτε αναφέρθηκε στο Δ.Σ… Στις διαμαρτυρίες μας για την αλλαγή -και πάλι- της απόφασης, μας είπαν ότι υλοποιούν αποφάσεις του Δ.Σ. περυσινές και προπέρσινες… Γιατί δεν τις υλοποιούσαν λοιπόν πέρσι και πρόπερσι; Με χρονοκαθυστέρηση δουλεύει το προεδρείο; Ή μήπως με προχειρότητα;
  • Να γίνει συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Σάμου για την απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020.
  • Να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη (12/02) στο Καρλόβασι (Δ.Σ. Μεσαίου) στις 18:00, μετά από πρόταση της ΔΟΕ (και όχι της Ενωτικής)
  • Ψηφίστηκε η Κατερίνα Τζελέπη, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. στο «ΦΑΡΟ».
  • Σε επόμενη συνεδρίαση θα ψηφισθούν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου για τις ΔΕΠ (Ανατολικής & Δυτικής Σάμου) εφόσον μας ζητηθούν από τις αντίστοιχες ΔΕΠ. Δηλώσαμε ότι θα προτείνουμε στη ΔΕΠ Ανατολικής Σάμου το συνάδελφο Κακαγιάννη Αντώνη και στη ΔΕΠ Δυτικής Σάμου τη συνάδελφισσα Δάλλη Μαρία. Το ίδιο θα γίνει και για τον εκπρόσωπο στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου.
  • Καταψηφίστηκε η πρότασή μας (καταγγελία) για μη διορισμό εκπαιδευτικών στις ΔΥΕΠ της Σάμου και από την Ενωτική ειπώθηκε ότι θα διαμορφώσουν δικιά τους πρόταση.
  • Καταθέσαμε πρόταση για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών που είναι εκλεγμένοι στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (και όχι μόνο), αλλά είπαν ότι θα το συζητήσουν και θα μας ενημερώσουν.
  • Τέλος, υπήρξε πρόταση από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, για να γίνουμε συνδιοργανωτές στην εκδήλωση με θέμα: «Παιδί – Διαδίκτυο - Βιβλίο» με ομιλήτρια την Μυρσίνη Ζορμπά, που ομόφωνα ψηφίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ, 12/2,
ΣΤΟ Δ.Σ. ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ στις 18.00

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δάλλη Μαρία
μέλος του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ

Κακαγιάννης Αντώνης
μέλος του Δ.Σ. Δ/Ν Σάμου, αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

8 σχόλια:

Λαμπρινού Ανδριανή είπε...

Θα ήθελα να ξέρω από πού είναι η ενημέρωση που "δε χωράει διάψευση" που λέει ότι εγώ ψήφισα 55% υπέρ της Β/θμιας. Γιατί δεν την αναφέρετε αφού είναι τόσο αξιόπιστη;

Ανώνυμος είπε...

Το προεδρείο της χρονοκαθυστέρησης, υλοποιεί φέτος αποφάσεις περσινές και προπέρσινες…εγραψε ο Κακαγιάννης Αντώνης....και γιατι τό το έγραψε αυτό γιατί είχε ένσταση στο να βρεθουν ολοι οι προισταμενοι και διευθυντές, με τα μέλη του Δ.Σ , για να λύσουμε όλα τα θέματα, δημοτικων - νηπιαγωγείων ...Ειλικρινά συνάδελφε η απόφαση είναι Οκτωβρίου, Αυγουστο έγινε η σύσκεψη προσχολικής που ήσασταν διακοπές , Νοέμβριο πήγαμε στο ειδικό νηπιαγωγείο, επίσης στο νηπιαγωγείο Ηραίου, βρίσκουμε λύσεις για Χωρα και Βαθέος... εσείς με το επιλεκτικό συνδικαλιστικό αλτσχαιμερ λέτε τις συνδικαλιστικές ανοησίες όπως κάθε φορά...οσο για την Δ.Ε.Π..κάντε λίγο υπομονή..η αλήθεια έρχεται..

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Σάμου είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

μήπως είσαι ο γνωστός ανώνυμος που τα ξέρει όλα και τα λύνει όλα;

Κακαγιάννης Αντώνης είπε...

Μπορείτε να απευθυνθείτε στα πρακτικά της Δημοτικής επιτροπής Δυτικής Σάμου

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται ότι θα γίνει αυτό, αναφέρω άλλωστε τα πρακτικά και στην επιστολή μου. Αν μέχρι αύριο δεν αποκαταστήσετε την αλήθεια, θα προβώ στις απαραίτητες ενέργειες για να υπερασπίσω την τιμή και την υπόληψή μου από τα ασύστολα και χυδαία ψέματα σας.

Μαρία Δάλλη είπε...

Ανδριανή, έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι και ειλικρινά σου ζητάμε συγγνώμη γι΄ αυτή την αναφορά στο πρόσωπό σου... Δε θα προσπαθήσω να δικαιολογηθώ ή να εξηγήσω το κουβάρι που μας έφτασε εδώ, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της πράξης μας και απλά θέλω να σου πω ότι δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια εσκεμμένη ενέργεια γι΄ αυτή τη φοβερή παρεξήγηση. Λυπάμαι πολύ, συγγνώμη και πάλι...

Λαμπρινού Ανδριανή είπε...

Χαάρομαι που το αναγνωρίζεις Μαρία, καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί όταν θίγετε την υπόληψη κάποιου ανθρώπου δημοσίως σε όλα τα σχολεία και όσον αφορά τις "πηγές ενημέρωσης" που εμπιστεύεστε. Επίσης θα ήθελα να κατεβάσετε το συγκεκριμένο κομμάτι από τη δημοσίευσή σας.

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

Έχετε σκεφτεί όλοι εσείς οι συνδικαλιστές (από όλες τις πλευρές) ότι μπορεί να έχουμε ΒΑΡΕΘΕΙ τις κόντρες σας; Το πράγμα έχει καταντήσει γραφικό πραγματικά και σαν πολύ παλιά συνάδελφος, απευθυνόμενη σε όλους, σας λέω ότι όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις μυρίζουν μούχλα. Αντί επιτέλους να σταματήσετε να τρώγεστε και να κάνετε κάτι ενωμένοι για το καλό του κλάδου, το μόνο που κάνετε είναι να εξαπολύετε οι μεν στους δε ύβρεις και κατηγόριες. Έτσι θα πάμε μπροστά; Να έρθω σε συνέλευση ή σε εκλογές, για ποιο λόγο; Για να σας ακούω να τσακώνεστε; ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ όλοι σας γιατί με αυτές τις κομματικά χρωματισμένες συμπεριφορές από ένα σημείο και μετά δε θα σας ακούμε και δε θα σας δίνουμε σημασία και το κυριότερο: ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ! Σας μεταφέρω το κλίμα από πολλές συζητήσεις μη συνδικαλιστών εκπαιδευτικών. Έχετε χάσει το μέτρο συνάδελφοι! Αλλάξτε γραμμή πλεύσεως γιατί στο τέλος κανείς δε θα θέλει ούτε στις εκλογές να σας ψηφίζει, ούτε να συμμετέχει σε αυτή την ανταλλαγή πυρρών, που στην τελική δεν μας αφορά, ούτε βελτιώνει την επαγγελματική μας καθημερινότητα. Αφήστε την αμετροέπεια και συγκεντρωθείτε.

Μαρία Χατζηπαναγιώτου
Νηπιαγωγός Πυθαγορείου