Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Έλεγχος των ειδήσεων από την Αθήνα πλέον για την ΕΡΤ

Έλεγχος των ειδήσεων από την Αθήνα πλέον για την ΕΡΤΆλλαξε το καθεστώς στην ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας δεν μπορούν πια να «ανεβάζουν» μόνοι τους τις ειδήσεις της περιοχής τους. Όπως συνέβαινε πάντα.
Δεν ξέρουμε αν έχει σχέση με όσα συμβαίνουν στα νησιά του Αιγαίου, αλλά οι συμπτώσεις είναι πολύ περίεργες. Γιατί το λέμε; Διότι, μόλις χθες, εξαφανίστηκε μία ανταπόκριση που διαβάσαμε Δευτέρα βράδυ, από την ΕΡΤ του Βόρειου Αιγαίου, με τίτλο «Ανθρώπινη ασπίδα εναντίων ΜΑΤ - Στα λιμάνια και τους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου». Τη ψάχνουμε στο site της ΕΡΤ και δεν τη βρίσκουμε πουθενά.

Να ΕΔΩ είναι η ανύπαρκτη ηλεκτρονική διεύθυνση αν δεν με πιστεύετε. Υπάρχει βέβαια μία άλλη με τίτλο «Επεισόδια σε λιμάνι Μυτιλήνης και Καράβα» που δεν την υπογράφουν οι ανταποκριτές της ΕΡΤ αλλά είναι copy paste από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Νέα ήθη.
Και από σήμερα το πρωί ήρθε και το τελικό χτύπημα: οι κατά τόπους συντάκτες της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν τις τοπικές ειδήσεις. Πρέπει η Αθήνα, κεντρικά, να δώσει το οκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Γιάννης Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος Ενημερωτικής Ροής Διαδικτύου της ΕΡΤ, ενημέρωσε τον Μιχάλη Μεσσήνη, υπεύθυνο των Περιφερειακών Ραδιοσταθμών, ότι αν οι περιφερειακές συντάκτες θέλουν κάτι για τα κείμενά τους, να απευθύνονται σε αυτόν τον ίδιο. 
Πόσο φουλ δημοκρατική αυτή η ΕΡΤ της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορείτε να πείτε...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: