Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Επεισόδια στη Χίο με ΜΑΤ στο λιμάνι των Μεστών

Βίαιη ήταν και η απόβαση των ΜΑΤ στη Χίο, όπου οι κάτοικοι διαδήλωναν από τα χαράματα της Τρίτης στο λιμάνι των Μεστών περιμένοντας το πλοίο Blue Star Naxos το οποίο μετέφερε τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης είναι να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής νέας δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροτάδου - Βολισού.

Από νωρίς το βράδυ κάτοικοι και αιρετοί της Χίου βρέθηκαν στο λιμάνι των Μεστών προκειμένου να εμποδίσουν την άφιξη του Blue Star Naxos που μετέφερε τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στο σημείο εστάλησαν άμεσα δυο διμοιρίες που βρίσκονταν ήδη στο νησί και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα επιτέθηκαν χωρίς αφορμή στους συγκεντρωμένους. 

Τα ΜΑΤ έριξαν τεράστιες ποσότητες χημικών με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης όσο και ο ιερέας της Καλλιμασιάς και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι συγκρούσεις όχι μόνο συνεχίστηκαν αλλά εντάθηκαν ακόμη περισσότερο τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν το πλοίο Blue Star Naxos, αποβίβασε στο νησί δύναμη 300 ανδρών, το υδροβόλο καταστολής «Αίας», καθώς και γερανοφόρα οχήματα.

Λίγο μετά τις 3 σύσσωμες οι διμοιρίες των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών αδιακρίτως με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να τραπούν σε φυγή ακόμα και στα βουνά, με τα ΜΑΤ όμως να συνεχίζουν να πετούν δακρυγόνα σε βάρος τους, ακόμα κι όταν αυτοί είχαν παγιδευτεί σε γκρεμνό, όπως μεταδίδει το politischios.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: