Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου με τις ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ των νηπιαγωγείων Δυτικής Σάμου

Αποτέλεσμα εικόνας για δημος καρλοβασουΑγαπητοί συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα, 10/2, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβασίου, συνάντηση με τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων Δυτικής Σάμου, προκειμένου να καταγραφούν τα κτιριακά προβλήματα των νηπιαγωγείων της περιοχής και να διαμορφωθούν προτάσεις επίλυσής τους για την επικείμενη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι συναδέλφισσες 5 νηπιαγωγείων της περιοχής και συζητήθηκαν ζητήματα που εντοπίζονται σε δύο βασικούς άξονες (πέραν των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής):

1. οικοδομικές εργασίες σε κτίρια (κυρίως τοιχοποιίες και βαψίματα) και αποκαταστάσεις εσωτερικών και εξωτερικών φθορών και

2. ρύθμιση των ζητημάτων που απορρέουν από τα υπερπληθή τμήματα, ειδικά σχετιζόμενα με τις μικρές αίθουσες ή την ακατάλληλη διαμόρφωση των σχολικών χώρων.

Έγινε αναφορά σε κείμενο προτάσεων που έχει διαμορφωθεί από τρία νηπιαγωγεία στο Καρλόβασι, αλλά δυστυχώς δεν μας γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο του κειμένου. Απορούμε πραγματικά για το λόγο, πόσο μάλλον όταν μας ζητήθηκε να κάνουμε αίτημα (!) για να το πάρουμε, παρ΄ όλο που έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο και τη ΔΙΠΕ (αυτό ειπώθηκε). Τότε γιατί ζητήθηκε η παρουσία των μελών του Δ.Σ., αφού δεν μπορέσαμε καν να ενημερωθούμε για το κείμενο; Από τη μια μεριά υπήρχαν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για τη γραφειοκρατία που υπάρχει στο να αποστέλλονται ξανά και ξανά αιτήματα προς το Δήμο που μέχρι τώρα έπεφταν στο κενό και από την άλλη ζητάμε αιτήσεις και μεταξύ μας…

Κατά τα άλλα, έγινε πρόταση επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου Πλατάνου, η οποία μας βρίσκει σύμφωνους και υπήρξε πρόταση δική μας επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου Παγώνδα που μένει κλειστό εδώ και χρόνια, αναγκάζοντας τα παιδιά σε μετακίνηση στο Ηραίο. Με αυτό τον τρόπο και θέσεις εργασίας ανοίγουν και φυσικά είναι ορθότερο για τα παιδιά αυτής της ηλικίας και τις οικογένειές τους.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε τη σημασία της ενίσχυσης των νηπιαγωγείων των χωριών, που τροφοδοτούν με τη σειρά τους τα αντίστοιχα δημοτικά σχολεία, και τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τους στην ισορροπία των μικρών τοπικών κοινωνιών. Ελπίζουμε και οι αρμόδιοι να δείξουν τη δέουσα ευαισθησία και να κάνουν με τη σειρά τους το χρέος τους στη συντήρηση και αποκατάσταση των σχολικών μονάδων.

Τέλος δεν ξεχνάμε το καίριο αίτημα για αναλογία 15 μαθητών ανά τμήμα, που εξασφαλίζει καλύτερους παιδαγωγικούς όρους στην τάξη, ομαλότερη κοινωνικοποίηση και μεγαλύτερη ασφάλεια για τους μικρούς μαθητές. Ειδικά η αναλογία 15 μαθητών ανά τμήμα, και ως αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, το έχουμε υπερασπιστεί μέχρι τώρα με επιτυχία και αναμένουμε και καλύτερα αποτελέσματα με τη συνεργασία και των διοικητικών αρμοδίων.

Συμμετέχουμε όλοι/ες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου, την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 18:00 στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δάλλη Μαρία

αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, αναπληρώτρια αιρετή ΠΥΣΠΕ

Κακαγιάννης Αντώνης

μέλος του Δ.Σ. Δ/Ν Σάμου, αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

2 σχόλια:

Χρύσα Πολυζωγοπουλου είπε...

Η χθεσινή συνάντηση είχε συγκεκριμένη θεματολογία. Μπορείτε να τη θυμηθείτε ξαναδιαβαζοντας το κάλεσμα που στάλθηκε στις προισταμενες. Το κειμενο στο οποιο αναφερεστε ηταν για αλλο θεμα. Θα ηταν καλο πρωτα να ενημερωθειτε για το θεμα του κειμενου και εφοσον συνεχιζει να σας ενδιαφερει φυσικα και μπορει να σας κοινοποιηθει μετα απο αιτημα σας. Προφανως επιχειρειτε να δημιουργησετε παλι εντυπωσεις στους συναδελφους.

Χρυσα Πολυζωγοπουλου
Προισταμενη 3ου Ν/Γ Ν.Καρλοβασου
Αντιπροεδρος του Δ.Σ. Δασκαλων/Νηπιαγωγων Σαμου

Μαρία Χατζηπαναγιώτου είπε...

Έχετε σκεφτεί όλοι εσείς οι συνδικαλιστές (από όλες τις πλευρές) ότι μπορεί να έχουμε ΒΑΡΕΘΕΙ τις κόντρες σας; Το πράγμα έχει καταντήσει γραφικό πραγματικά και σαν πολύ παλιά συνάδελφος, απευθυνόμενη σε όλους, σας λέω ότι όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις μυρίζουν μούχλα. Αντί επιτέλους να σταματήσετε να τρώγεστε και να κάνετε κάτι ενωμένοι για το καλό του κλάδου, το μόνο που κάνετε είναι να εξαπολύετε οι μεν στους δε ύβρεις και κατηγόριες. Έτσι θα πάμε μπροστά; Να έρθω σε συνέλευση ή σε εκλογές, για ποιο λόγο; Για να σας ακούω να τσακώνεστε; ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ όλοι σας γιατί με αυτές τις κομματικά χρωματισμένες συμπεριφορές από ένα σημείο και μετά δε θα σας ακούμε και δε θα σας δίνουμε σημασία και το κυριότερο: ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ! Σας μεταφέρω το κλίμα από πολλές συζητήσεις μη συνδικαλιστών εκπαιδευτικών. Έχετε χάσει το μέτρο συνάδελφοι! Αλλάξτε γραμμή πλεύσεως γιατί στο τέλος κανείς δε θα θέλει ούτε στις εκλογές να σας ψηφίζει, ούτε να συμμετέχει σε αυτή την ανταλλαγή πυρρών, που στην τελική δεν μας αφορά, ούτε βελτιώνει την επαγγελματική μας καθημερινότητα. Αφήστε την αμετροέπεια και συγκεντρωθείτε.

Μαρία Χατζηπαναγιώτου
Νηπιαγωγός Πυθαγορείου