Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου 08 Οκτώβρη 2020 - Εκλογές Αιρετών - Άδειες Μονίμων & Αναπληρωτών

Ενημερωτικό για τους συναδέλφους της Γ’ Φάσης - Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου 02 Οκτώβρη 2020Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ø Συνεδρίασε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 το ΠΥΣΠΕ Σάμου και:

1. Τοποθέτησε ομόφωνα την εκπαιδευτικό Παπαστεργίου Ιωάννα από το Δ.Σ. Καλλιθέας στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου (βελτίωση Θέσης).

2. Τοποθετήθηκαν ομόφωνα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Γ’ Φάσης στη Σάμο και στην Ικαρία που μπορείτε να τους δείτε στο: http://epikoinonia-samou.blogspot.com/.../blog-post_8.html

Δεν αποδέχθηκαν την πρόσληψή τους: μία εκπαιδευτικός ΠΕ07/ Γερμανικής Γλώσσας στη Σάμο και μία ΠΕ91/Θεατρικών Σπουδών στην Ικαρία.

Τα λειτουργικά κενά που απομένουν για τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας είναι: Πυθαγορείου (5 ώρες), Πλατάνου (2), Πύργου (2), Υδρούσσας (2) και Λέκκας (2). Όσοι συνάδελφοι της συγκεκριμένης ειδικότητας επιθυμούν βελτίωση θέσης να το δηλώσουν στη ΔΙΠΕ Σάμου.

Επίσης, αν δεν υπάρχει μέσο μετακίνησης, είναι υποχρεωμένη η ΔΙΠΕ Σάμου να καλύψει τα έξοδα (ταξί) προς τα σχολεία διάθεσης, εφόσον υπάρχει βεβαίωση του ΚΤΕΛ, ότι δεν υπάρχει δρομολόγιο για το συγκεκριμένο σχολείο.

3. Τροποποιήθηκε ομόφωνα η διάθεση της εκπαιδευτικού ΠΕ86/Πληροφορικής, Μόσιου Ανδρονίκης, ως εξής: Μεσαίου Καρλοβάσου (10 ώρες), Μαραθοκάμπου (6) και Κοκκαρίου (6). Με την τροποποίηση της διάθεσης της εκπαιδευτικού δημιουργήθηκαν τα κενά στα Δ.Σ.: Υδρούσσας (2) και Λέκκας (2).

4. Ορίσθηκε ομόφωνα, ως αναπληρωτής της Δ/ντριας του Δ.Σ. Μαραθοκάμπου, ο εκπαιδευτικός ΠΕ70/ Δασκάλων, Κατσιγιάννης Νικόλαος.

5. Διατέθηκαν από το Ειδικό σχολείο Σάμου στο Ειδικό Νηπιαγωγείο τρεις (3) ειδικότητες Ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού: 4 ώρες Λογοθεραπευτή, 5 ώρες Φυσικοθεραπευτή και 2ώρες Ψυχολόγου (ΈΚΤΑΚΤΟ).

Ø Άδειες ειδικού σκοπού: Όσοι Δ/ντές σχολείων έχουν εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει άδειες ειδικού σκοπού να το δηλώσουν άμεσα στη ΔΙΠΕ Σάμου.

Ø Άδειες Μονίμων, Αναπληρωτών: Δείτε την αναλυτική λίστα των αδειών που δικαιούνται μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σε ποιον θα πρέπει να τις αιτηθούν στο:

https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/10/blog-post_35.html

Ø Υποψήφιοι ΚΥΣΠΕ: Το υπουργείο Παιδείας ανακήρυξε τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς για το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) που μπορείτε να τους δείτε στο: http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/10/blog-post_32.html.

Επιβεβαίωση των όσων λέμε τόσα χρόνια για το ιδεολογικοπολιτικό χώρο της Ενωτικής-ΔΑΚΕ αποτελεί η υποψηφιότητα του προέδρου του Συλλόγου και αιρετού, Αρχοντούλη Ιωάννη, ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ στο ΚΥΣΠΕ!, αποτελεί μνημείο κοροϊδίας ότι παντού και πάντα δηλώνει σε όλους τους εκπαιδευτικούς (και όχι μόνο) ότι δεν είναι ΔΑΚΕ, αλλά Ανεξάρτητη παράταξη. . Τα γεγονότα βέβαια τον διαψεύδουν και ας το προσέξουν οι νέοι συνάδελφοι.

Ø Ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής αιρετών: Διαφωνούμε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας για τις εκλογές των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, επειδή δεν εξασφαλίζει σε κανένα βαθμό τόσο την αντιπροσωπευτικότητα, όσο και την αξιοπιστία που απαιτεί η εκλογική διαδικασία. Ψηφιοποιεί την εκλογική διαδικασία, δε διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δεν παρέχει καμία ασφαλιστική δικλείδα ως προς την ταυτοποίηση των εκλογέων.

Τέλος, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να εξετάσουμε την περίπτωση απόσυρσης του ψηφοδελτίου μας «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ» που κατέρχεται στις εκλογές των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Σάμου, στην περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιμείνει στην απόφασή της να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά μας συμβούλια μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Καλούμε και τις δύο άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ να γνωστοποιήσουν άμεσα τη θέση τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Ø Απεργιακή κινητοποίηση: Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Οκτώβρη 2020. Το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν ικανοποιεί κανένα δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, αλλά προσπαθεί να καταστείλει με τη βία και τη μαθητική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 09/10. Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν 15χρονα παιδιά που ζητούσαν μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ την Πέμπτη 15 Οκτώβρη 2020. Κλείνουμε όλα τα σχολεία. Είναι η μόνη απάντηση προς την υπουργό Παιδείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                           Δάλλη Μαρία

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,     Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,        6974476651 - 22730.32572,

antoniskak18@gmail.com          dalllimar@yahoo.com

Δείτε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου

1 σχόλιο:

samosweb είπε...

Συναδελφοι δηλαδή σοβαρά τώρα εχετε 5 υποψηφιους στο ΑΠΥΣΠΕ με παρεμβασεις και συριζα και 5 στο ΚΥΣΠΕ με παρεμβασεις και συριζα και σας πειραζει η μοναδική υποψηφιοτητα μου στο πανελλαδικό ΚΥΣΠΕ που ειναι και μνημειο κοριοιδιας για τους νεους συναδελφους και φαινεται το ο ιδεολογικος πολιτικος χωρος της ενωτικης..
τι φτηνός συνδικαλισμός είναι αυτός ..
Δεν πάει πιο χαμηλά...το τερματίσατε ..