Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Εικόνα δυσλειτουργίας η σημερινή συνεδρίαση (30/09) του ΠΥΣΠΕ Σάμου

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2020 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου:

  1. για τις διαθέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων.

Εξαρχής διατυπώσαμε την πρότασή μας ότι πρέπει να δοθούν ΟΛΑ τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων στους  εκπαιδευτικούς  Ειδικοτήτων της Α΄ και της Β’  Φάσης για να τα δηλώσουν για τη διάθεσή τους στα σχολεία της επιλογής τους. Διαφορετικά θεωρούμε απαράδεκτο να γίνουν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα λειτουργικά κενά από τη ΔΙΠΕ Σάμου.

Δυστυχώς όμως ακολούθησε μια άσκοπη 3ΩΡΗ διαβούλευση μεταξύ των υπολοίπων μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου για να καταλήξουν στο τέλος στο αυτονόητο ότι πρέπει να δοθούν όλα τα λειτουργικά κενά.

Δεν κατανοούμε  τους λόγους που το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν ακολούθησε την αυτονόητη και προβλεπόμενη διαδικασία δημοσιοποίησης όλων των κενών με αποτέλεσμα τις άσκοπες καθυστερήσεις  των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ και την ταλαιπωρία τόσο των σχολείων όσο και των εκπαιδευτικών.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη σημερινή δυσλειτουργική εικόνα  του ΠΥΣΠΕ και ελπίζουμε να γίνει κατανοητό ότι μόνο μέσα από διαφανείς διαδικασίες  τα πράγματα μπορεί να επιλύονται με πιο απλό και δίκαιο τρόπο για όλους.

  • Η ΔΙΠΕ Σάμου θα ανακοινώσει τα λειτουργικά κενά των σχολικών μονάδων και θα καλέσει τους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων που δεν έχουν συμπληρώσει το ωράριό τους να κάνουν δήλωση διάθεσης  έως αύριο, Πέμπτη (01/10),  12:00 η ώρα.
  • Το ΠΥΣΠΕ Σάμου θα συνεδριάσει την Παρασκευή 2 Οκτώβρη για να ολοκληρώσει τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων.
  1. Τοποθετήθηκε ομόφωνα ο εκπαιδευτικός Μητσόπουλος Δημήτριος, ΠΕ70/Δασκάλων, στο Δ.Σ. Παλαιοκάστρου μετά από απόσπαση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.
  2. Ορίσθηκε ομόφωνα Αναπληρώτρια της Διευθύντριας του Δ.Σ. Όρμου Καρλοβάσου, η εκπαιδευτικός Δάφνου Σπυριδούλα.
  3. Χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε δύο εκπαιδευτικούς : Τσιαμήτρου Ιφιγένεια ΠΕ/Δασκάλων και Βότσκο Σωκράτη ΠΕ79/Μουσικής
  4. Ορίσθηκαν ομόφωνα προϊσταμένη/ος στο Δ.Σ. Καλλιθέας η Λουτριώτη Γεωργία, στο Δ.Σ. Πύργου η Γκιριτζιώτη Γεωργία και στο  Δ.Σ Χρυσομηλιάς ο Καρατσώλης Δημήτριος
  5. Η αίτηση βελτίωσης εκπαιδευτικού δεν συζητήθηκε. Το λειτουργικό κενό είναι στο Δ.Σ. Μαραθοκάμπου, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την απόσπαση εκπαιδευτικού στο εξωτερικό.

Η θέση μας για τις βελτιώσεις των εκπαιδευτικών είναι ότι πρέπει να ανακοινώνονται ΟΛΑ τα λειτουργικά κενά από τη ΔΙΠΕ Σάμου, να τα δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί και να προηγούνται οι βελτιώσεις πριν από τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών της επόμενης Φάσης.

.Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                       Δάλλη Μαρία

           Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,      Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,     6974476651 - 22730.32940,

                   antoniskak18@gmail.com                 dalllimar@yahoo.com

Δείτε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: