Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Αποφάσεις Δ.Σ. Συλλόγου Δ/Ν Σάμου - Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο (02/10-foto)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 το απογευματινό συλλαλητήριο του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου με την ΕΛΜΕ Σάμου για τα φλέγοντα προβλήματα της παιδείας.

Παρά το γεγονός ότι η πρότασή μας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο Δημοτικό σχολείο Αγίου Κων/νου ήταν για 3ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα,  ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ.  Έλειπαν όμως μέλη του Δ.Σ., από την Ενωτική, που είχαν ψηφίσει το απογευματινό συλλαλητήριο, όπως και ο ίδιος ο πρόεδρος!

Περιμένουμε ακόμη την ανακοίνωση της Ενωτικής για τα θέματα που προτάθηκαν και έγιναν αποδεκτά και από τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση:

    
    1. 
Ενημερωτικές συναντήσεις με γονείς σε Καρλόβασι και Βαθύ.

2.      Στάση εργασίας 8:00-11:00 (διευκολυντική) την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 συμπληρωματικά στη στάση της ΑΔΕΔΥ που υπάρχει ήδη (από 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου) για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

3.      Στήριξη των μαθητικών κινητοποιήσεων

4.      Την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που έχει ψηφισθεί από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αλλά δεν την αναγνωρίζει η Ενωτική!!

5.      Συμμετοχή στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου στις 13 Οκτωβρίου 2020.

6.      Η πρότασή μας για 3ωρη στάση της Παρασκευής (02/10), ενώ έγινε αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση, καταψηφίστηκε από την Ενωτική στο ανοιχτό Δ.Σ. που ακλούθησε, λόγω μη απαρτίας της Συνέλευσης.

Είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε στην 3ωρη στάση της Τετάρτης (07/10) για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και στη συγκέντρωση στις 12:00 που έχει ήδη ανακοινώσει η ΕΛΜΕ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας, για τους μαθητές μας, για τους ίδιους τους εαυτούς μας, για το μέλλον όλων μας, για τη Δημοκρατία .....

Δε θα περάσει ο φασισμός.

  • Επίσης, περιμένουμε την ανακοίνωση της Ενωτικής για τα θέματα που αποφασίστηκαν στο Δ.Σ. του Συλλόγου στις 16 Σεπτέμβρη 2020:

  1.   για την επιμορφωτική ημερίδα (πρόγραμμα ημερίδας και ονόματα επιμορφωτών) που αποφασίστηκε από την Ενωτική, για να ενημερωθούν οι νέοι συνάδελφοι - προϊστάμενοι των ολιγοθέσιων σχολείων για τα θέματα διαχείρισης προσωπικού και για τα οικονομικά θέματα της σχολικής μονάδας.
          Είχαμε διαφωνήσει, ως παράταξη,  στο Δ.Σ., επειδή η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι                  αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης και όχι του συνδικαλιστικού οργάνου.

. 2. για την ημερίδα με θέμα «Σωστή χρήση της μάσκας και μέτρα προστασίας κατά του Covid-19» σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σάμου
        
Είχαμε διαφωνήσει, ως παράταξη,  στο Δ.Σ., επειδή ήδη με ανακοίνωσή του το  Νοσοκομείο Σάμου είχε ενημερώσει  από τις 14/09/20 ότι κλιμάκιό του  θα επισκεφθεί ΟΛΑ τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία για να τα ενημερώσει για τη χρήση μάσκας και την υγιεινή των χεριών κατόπιν συνεννόησης με τους Δ/ντές των σχολείων.

Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙNΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: