Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας - Κυνηγητό και χημικά στο Mall μετά τη μαθητική διαδήλωση - Επεισόδια έξω και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (foto-video)

Μεγάλη πανεκπαιδευτική συγκέντρωση (που ο κύριος όγκος της ήταν μαθητές) πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, με τα γνωστά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που μέρες τώρα είναι αιτήματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Οι μαθητές επιμένουν να ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Με χημικά αέρια και άγρια καταστολή υποδέχτηκε το υπουργείο Παιδείας τους μαθητές που διαδήλωσαν σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου για επαρκή μέτρα προστασίας της υγείας τους και για καλύτερη παιδεία.

Τα επεισόδια που ξέσπασαν μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας περίπου στις 12:15 το μεσημέρι της Παρασκευής επεκτάθηκαν και στο γειτονικό Mall στον σταθμό της Νερατζιώτισσας

Με χημικά και ξύλο «υποδέχτηκε», για δεύτερη φορά μέσα σε μία ημέρα, η αστυνομία τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Λίγο πριν φτάσουν στο υπουργείο, τα ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο και τους επιτέθηκαν απρόκλητα, χρησιμοποιώντας πάλι χημικά. Μάλιστα, όταν κάποιοι διαδηλωτές διαπέρασαν τον κλοιό των ΜΑΤ, τα επεισόδια έγιναν ακόμα πιο σοβαρά.

Μέσα σε λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ επιτέθηκε στους γιατρούς, στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: