Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ηλεκτρονική ψηφοφορία εκλογής Αιρετών στα υπηρεσιακά Συμβούλια (7/11)

Αγαπητοί συνάδελφοι
,

Ø  Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας (ΚΥΑ 14/10/20 Αρ. Πρωτ. Φ.350 /51 /139940 /E3) με θέμα «Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια….», οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διεξάγονται όλες ηλεκτρονικά το πρώτο Σάββατο του μηνός Νοεμβρίου!! Άρα σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

Ø  Η απόφαση της ΔΟΕ στις 6/10/20 για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην οποία μπορείτε να τη δείτε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/10/blog-post_40.html καταλήγει :

o    «δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές. 

o   Καλούμε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές να κάνουν γνωστό ότι θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους για την αποτροπή των σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας.»

Ø  Η παράταξή μας σας έχει ενημερώσει, από 11/10, ότι:

o   Διαφωνούμε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας για τις εκλογές των αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, επειδή δεν εξασφαλίζει σε κανένα βαθμό τόσο την αντιπροσωπευτικότηταόσο και την αξιοπιστία που απαιτεί η εκλογική διαδικασία. Ψηφιοποιεί την εκλογική διαδικασία, δε διασφαλίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων και δεν παρέχει καμία ασφαλιστική δικλείδα ως προς την ταυτοποίηση των εκλογέων.

o   Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να εξετάσουμε την περίπτωση απόσυρσης του ψηφοδελτίου μας «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ» που κατέρχεται στις εκλογές των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Σάμου, στην περίπτωση που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επιμείνει στην απόφασή της να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τα υπηρεσιακά μας συμβούλια μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ø  Επίσης, έχουμε ζητήσει:

1.      από τις δύο άλλες παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΥΣΠΕ να γνωστοποιήσουν άμεσα τη θέση τους στο συγκεκριμένο θέμα που μπορείτε να τη δείτε στο:  https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/10/08-2020_11.htmlκ

2.      συνεδρίαση του Δ.Σ. (15/10) για να συζητηθεί το θέμα και να υλοποιηθεί από την Ενωτική, ως πλειοψηφούσα δύναμη στο Δ.Σ., η απόφαση της ΔΟΕ

Δυστυχώς ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΊΠΟΤΑ - Δεν έβγαλαν ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μετά το κάλεσμα της ΔΟΕ στις παρατάξεις.

Ρωτάμε λοιπόν ευθέως την παράταξη της Ενωτικής στο ΠΥΣΠΕ Σάμου:

1.      θα ανακοινώσει, αν θα σεβαστεί την απόφαση της ΔΟΕ;

2.      θα αποσύρει το ψηφοδέλτιό της ή ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ;


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                                      Δάλλη Μαρία

               Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,          Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,   6974476651 - 22730.32572,

        antoniskak18@gmail.com                                   dalllimar@yahoo.com

Διαβάστε εδώ την προηγούμενη ανακοίνωση της "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: