Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΑΜΟΥ: Ακούει κανείς..;


Τρεις μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ο Δήμος Βαθέος δεν έχει ετοιμάσει ακόμα ούτε τη μία από τις δύο αίθουσες του τρίτου (3ου ) νηπιαγωγείου Σάμου, αν και υπάρχουν τα χρήματα.

Η Ένωση Γονέων Σάμου με έγγραφό της ήδη από τον Ιούλιο ζητούσε από τη Νομαρχία και το Δήμο να βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη λειτουργία του νέου νηπιαγωγείου από τη νέα σχολική χρονιά, επειδή οι αίθουσες του παλιού νηπιαγωγείου στον Άγιο Νικόλαο δεν ήταν κατάλληλες σύμφωνα με την αυτοψία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.


Η λύση δόθηκε τελικά από το Δήμο Βαθέος με την παραχώρηση δύο αιθουσών στη Μαυρογένειο σχολή στο Μαλαγάρι, για να στεγαστεί το νέο νηπιαγωγείο, που στελεχώθηκε και με εκπαιδευτικό προσωπικό από την Α/θμια Εκπ/ση. Οι δύο αίθουσες χρειάζονταν ορισμένες εργασίες διαμόρφωσης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, γι’ αυτό οι μαθητές από την αρχή του σχολικού έτους συστεγάζονται με πολλά προβλήματα στο 1ο νηπιαγωγείο Σάμου.


Τελικά όμως ο Δήμος δε διέθεσε τα απαιτούμενα ποσά κι έτσι αποφασίστηκε να ετοιμαστεί μόνο η μία απ΄ αυτές. Παρ΄ όλα αυτά ούτε αυτό υλοποιήθηκε, αφού έχουν περάσει τρεις μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους χωρίς αποτέλεσμα.

Μήπως μπορεί να απαντήσει ο Δήμος στους γονείς και στους μαθητές, που στοιβάζονται από το Σεπτέμβρη στο 1ο νηπιαγωγείο Σάμου, γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η παράδοση της αίθουσας του νέου νηπιαγωγείου;


Κούφιες υποσχέσεις… Και για άλλη μια φορά έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και κρατικής μέριμνας για ό,τι σχετίζεται με τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας…

Εμείς τι να πούμε... Μήπως καλά Χριστούγεννα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: