Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση του Προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου




Αυξήσεις μισθών με βάση το κόστος ζωής και όχι τον πληθωρισμό ζήτησε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σπ. Παπασπύρος δήλωσε, επίσης, ότι ζήτησε από τον υπουργό άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, αλλά και ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, στο οποίο θα γίνει ενσωμάτωση των επιδομάτων.

Επίσης μέλη της ΑΔΕΔΥ έκαναν λόγο για αγώνες αν δεν ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις που θα λάβουν από την κυβέρνηση για το θέμα της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας. Η Δέσποινα Σπανού, Γραμματέας Ισότητας, ανέφερε σχετικά ότι δεν θα δεχθεί η ΑΔΕΔΥ να υπάρχει μετάβαση από κοινωνική σε επαγγελματική ασφάλιση και ότι δεν έχει προς το παρόν λάβει απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις προθέσεις της.

Στο θέμα των ταμείων, έγινε γνωστό από τον κ. Παπασπύρο ότι στο Ταμείο Πρόνοιας εκκρεμούν 16.000 αιτήσεις εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, για τις οποίες απαιτούνται 650 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα δεν υπάρχουν, και έτσι η απονομή των εφάπαξ ίσως χρειαστεί ακόμη και 2 χρόνια.

Επίσης, στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) τα συσσωρευμένα ελλείμματα φθάνουν τα 1,3 δισ. ευρώ. Θα αυξάνονται συνεχώς καθώς η κρατική χρηματοδότηση είναι 951 εκατ. ευρώ ετησίως, μικρότερη κατά 300 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τις ετήσιες ανάγκες.

Καδδά Δήμητρα

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/deltia/2009/november/dt2112009-4.csp

Δεν υπάρχουν σχόλια: