Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Συνελήφθησαν οι δράστες της δολοφονίας του 26χρονου αλλοδαπού

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου και του Ανακριτή oδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι 4 συλληφθέντες, που εμπλέκονται στη δολοφονία 23χρονου άνδρα το βράδυ της Τρίτης.

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση απαγγέλθηκε στο φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας του 23χρονου άνδρα. Στους υπόλοιπους 3 συλληφθέντες απαγγέλθηκε η κατηγορία της απλής συνέργειας.

Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας ξεκίνησε χτες το πρωί, με τη σύλληψη ενός 29χρονου, στην περιοχή Μεσοκάμπου, που ομολόγησε τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι, με το οποίο διαπράχτηκε η ανθρωποκτονία και το οποίο έφερε κηλίδες αίματος. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν στο Καρλόβασι και οι υπόλοιποι 3 δράστες, ο ένας εκ των οποίων -ηλικίας 22 ετών- ομολόγησε ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία, ενώ οι άλλοι δύο ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στο έγκλημα.

«Πρόκειται για νεαρά άτομα, που δεν είχαν απασχολήσει τη δικαιοσύνη. Ο ένας ομολόγησε πως εκείνος μαχαίρωσε το θύμα, ενώ οι άλλοι  ήταν παρόντες στο συμβάν. Το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με αυτά που μας είπε ο δράστης, τους προκαλούσε σε κάποια καφετέρια, που συνδιασκέδαζαν με διαφορετικές παρέες, στη συνέχεια του πήραν το κινητό και το πέταξαν στο δρόμο. Διαπληκτίστηκαν και στη συνέχεια έγινε η δολοφονία. Δεν υπήρχε κάτι το βαθύτερο», είπε στον «Αρμονία» ο κ. Κορδονούρης.

Oι δύο εκ των τριών δραστών συνελήφθησαν χτες στο Καρλόβασι, όπως αναφέρει δελτίο τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αναφέρει: "Συνελήφθησαν χθες στο Καρλόβασι Σάμου, από το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και του προσωπικού του Λιμεναρχείου Σάμου, δύο 22χρονοι και ένας 19χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχαν διαφύγει από τον τόπο του εγκλήματος. Οι παραπάνω αλλοδαποί πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου σήμερα στις 12.00 με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σάμου".


Ακούστε τις δηλώσεις του  αστυνομικού διευθυντή για τη σύλληψη των 3 ατόμων





Δεν υπάρχουν σχόλια: