Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή εκπαιδευτικού προς τη ΔΟΕ με θέμα "Αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ"

Σήμερα επισκέφτηκα την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής στην οποία ανήκω ως προσληφθείς αναπληρωτής εκπαιδευτικός πλήρους ωραρίου (ΠΕ20) στις 05/10/2010. Ζήτησα να καταθέσω δικαιολογητικά για τη μισθοδοσία μου μέσω ΕΣΠΑ.

Μου είπαν ότι δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος και να απευθυνθώ στη διεύθυνση οικονομικών του υπουργείου. Μίλησα με τον υπεύθυνο που χειρίζεται το πρόγραμμα που αφορά τους καθηγητές πληροφορικής << Ανάπτυξη Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Καταγραφή και Συγκέντρωση ήδη παραχθέντος Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού και Συντονισμός των Πράξεων της Κατηγορίας Πράξης» των αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση»>>. Ο υπεύθυνος δεν είχε ιδέα για το πότε θα σταλούν οι εγκύκλιοι που αφορούν τη μισθοδοσία μας. Ρώτησα πόσο καιρό μπορεί να καθυστερήσει αυτό και μου είπε ότι δε γνωρίζει το ακριβές διάστημα γιατί περιμένουν πρώτα κάποιες αποφάσεις.

Φανταστείτε ότι μιλάμε για τους υπεύθυνους των προγραμμάτων που διαχειρίζονται τα οικονομικά και δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν οι αναπληρωτές.Είναι απίστευτο!Στη προχτεσινή συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ υπάρχει η εξής ανακοίνωση: 

"Για την πληρωμή των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ: Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι, σύμφωνα με τη ρύθμιση που ψηφίστηκε στο Νόμο για τη Διά Βίου μάθηση, οι αναπληρωτές, που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ έχουν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και ίδια μοριοδότηση και προϋπηρεσία με τους υπόλοιπους αναπληρωτές.

Ο Γεν. Γραμματέας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν όλοι μέχρι τα μέσα  του Νοέμβρη. Η πληρωμή θα γίνεται κάθε μήνα και η αμοιβή θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους αναπληρωτές."

Αυτή η ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκτιμώ ότι θα πληρωθούμε μετά το Πάσχα.

Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί μέσω του ΕΣΠΑ περιμένουν τις αντιδράσεις από το συνδικαλιστικό όργανο που τους εκπροσωπεί (ΔΟΕ). Επίσης γίνεται καταπάτηση του εργασιακού μας ωραρίου όσον αφορά την επιμόρφωση που γίνεται εκτός ωραρίου.
Περιμένουμε να μας προστατέψετε. 

Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας και τους τρόπους αντίδρασης.



Με εκτίμηση
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: