Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΜΕ Σάμου: ΟΧΙ στη βαρβαρότητα του μνημονίου- ΟΧΙ στη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας

Η «πιο δύσκολη χρονιά» ξεκίνησε και τρέχει, και επιβεβαιώνει … την υπουργό και την πολιτική της κυβέρνησης που έχει βάλει στο στόχο όλα τα δικαιώματα μαθητών και Εκπαιδευτικών, το χτύπημα και τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου: Κατάργηση της ΠΔΣ, εκπαιδευτικοί –λάστιχο, με διαθέσεις μέχρι σταγόνας στην Αβάθμια, ακάλυπτα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, απλήρωτες επιμορφώσεις, υπερωρίες, Πανελλήνιες, ενισχυτική διδασκαλία της προηγούμενης χρονιάς και τα χειρότερα ακολουθούν: «Νέο μισθολόγιο» με δραστική περικοπή στις αποδοχές μας και εξατομίκευση του μισθού, νέο βαρύ χτύπημα σε σύνταξη-ασφάλιση, ενεργοποίηση διατάξεων για διάθεση στην Περιφέρεια ή ακόμα και οπουδήποτε στη χώρα, «νέο σχολείο» με αξιολόγηση, μέντορα, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σχολείων, οργανικών θέσεων…

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχει πλέον ταυτίσει την τύχη της και το μέλλον της με την επιβολή της βαρβαρότητας που ήδη εξελίσσεται, με τη συντριβή των κατακτήσεων και δικαιωμάτων ολόκληρου του λαού και της νεολαίας, με τη διάλυση κάθε παραγωγικής δυνατότητας της χώρας και τη διαμόρφωση της σύμφωνα με τις κάθε είδους απαιτήσεις των διεθνών αρπακτικών, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ήδη ετοιμάζουν νέα μνημόνια ως το  2021, ενώ ταυτόχρονα  ορίζουν (με νόμο τον Αύγουστο στο θερινό τμήμα της Βουλής!) ως τρομοκρατική πράξη την συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες ενάντια στην πολιτική τους!
Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι «απλώς» μια σημαντική χειροτέρευση των όρων ζωής μας, είναι η επιβολή ενός κοινωνικού-εργασιακού μεσαίωνα, που εξελίσσεται ραγδαία και θα επιταχύνεται όσο καθυστερεί η απαιτούμενη μαζική αντίσταση του κλάδου, ένας ευρύτερος λαϊκός ξεσηκωμός!  Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ακολουθούν το δρόμο της υποταγής και άρα της στήριξης αυτής της βαρβαρότητας. Χρειάζεται και μπορούμε να τις ξεπεράσουμε! Να συσπειρωθούμε στο σωματείο, να οργανώσουμε πρωτοβουλίες αντίστασης και πάλης μαζί με άλλα σωματεία των Δ.Υ. , με τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με ενότητα από κάτω, ενότητα στη βάση του αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, κόντρα στις λογικές διαχείρισης της εξαθλίωσης, κόντρα στις κυρίαρχες δυνάμεις που υπηρετούν το σύστημα, μπορούμε να συγκροτήσουμε το κίνημα και τον παρατεταμένο , ανυποχώρητο αγώνα που έχουμε ανάγκη!   

-ΟΧΙ στο «νέο σχολείο» της φτώχειας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ψηφιακής αμορφωσιάς, και της αξιολόγησης! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
-Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών
-ΟΧΙ στο «νέο μισθολόγιο» και στο τσεκούρωμα των δικαιωμάτων μας σε σύνταξη-ασφάλιση!
-ΑΝΑΤΡΟΠΗ του μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. ΚΑΤΩ η πολιτική της εξαθλίωσης και της βαρβαρότητας
-Να μην πραγματοποιηθεί η εισαγωγική επιμόρφωση (ΠΕΚ) με τον εξοντωτικό και παράνομο τρόπο που αποφάσισε το Υπουργείο επιβάλλοντας απλήρωτη δουλειά στα Σαββατοκύριακα. 

Καλούμε τους νεοδιόριστους συναδέλφους σε ΑΠΟΧΗ από τα ΠΕΚ! Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταβληθούν  όλα τα  χρεωστούμενα   των προηγούμενων χρόνων.  

-ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ, με απεύθυνση σε όλα τα σωματεία των Δ.Υ., συγκέντρωση καταγγελίας και αντίστασης στην πολιτική του μνημονίου και στην επίθεση στην Εκπαίδευση, την Πέμπτη 28-10 στο Βαθύ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 21-10-10

Δεν υπάρχουν σχόλια: