Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Λεφτά για πέταμα η Αννούλα έχει

Λεφτά (για πέταμα) στο υπουργείο παιδείας υπάρχουν. Διαβάστε που θέλουν να πετάξουν 27 χιλιάρικα περίπου. Θα μου πείτε λεπτομέρειες... αλλά μην ξεχνάμε ότι τόσο περίπου ήταν και το σκάνδαλο με τις κουρτίνες του Μαρκόπουλου με το οποίο ασχολήθηκε προσωπικά ο ΓΑΠ από το βήμα της Βουλής.

Εξάλλου στην περίπτωση της Αννούλας υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που εξηγεί την παραπάνω διαπίστωσή μας για υπάρχοντα λεφτά για πέταμα: Η αλληλουχία των προκηρύξεων για έργα που θα μπορούσαν να γίνουν από τις διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου αλλά παρόλ' αυτά δίνονται σε ιδιώτες!
«Στην εταιρεία συμβούλων βελγικού δικαίου, Elyros S.A., ανέθεσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπ. Παιδείας, τη Χαρτογράφηση των ερευνητικών φορέων της χώρας, του καθεστώτος αυτών και των ερευνητικών υποδομών τους.
Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΗΤΣΟΣ με απόφαση που υπέγραψε ενέκρινε το ύψος του προϋπολογισμού για την εκτέλεση της μελέτης, 27.414,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου 23 % ΦΠΑ, δηλ. 5.126,00 ¤ ευρώ).
Η διάρκεια εκτέλεσης της μελέτης ορίστηκε στους τέσσερις (4) μήνες, με ημερομηνία έναρξης της μελέτης, την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης μεταξύ των Συμβαλλομένων.» www.esos.gr
Τα ερωτήματα είναι εύλογα:
Α) Καλά, οι υπηρεσίες του Υπουργείου δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά αυτή;;;
Γενικά η Αννούλα έχει μια τάση να θέλει να αναθέτει τέτοιες δουλείες σε ιδιωτικές εταιρείες. Πχ. θυμηθείτε την προκήρυξη με την οποία τον Δεκέμβρη του 2009 έδινε 96.000.
Τον Μάιο ξεθάρρεψε και ήθελε να δώσει 70.000 ευρώ για τη συγχώνευση των φορέων του Υπουργείου. Και τότε την κράξαμε:

Πάλι πετάει στον αέρα 70.000 η Αννούλα!! Αν δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της ας παραιτηθεί!!

Και σήμερα έρχεται η τρίτη προκήρυξη που βάλαμε στην αρχή

Β) Αν θέλει σώνει και καλά κάποια εταιρεία, χάθηκε καμιά ελληνική;;;;

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Το υπουργείο ήθελε να δώσει χρήματα σε ιδιωτικές εταιρείες
α) για να του πουν πως να κάνει διορισμούς μεταθέσεις και αποσπάσεις,
β) για το πως θα συγχωνεύσει τους φορείς του και
γ) για να του πουν ποια είναι τα ερευνητικά του κέντρα!!!!!

Τραγικά πράγματα που δείχνουν ανάγλυφα το τεμπελαρίο που εκτρέφουν οι ΠΑΣΟΚοι...
χάθηκε να στριμώξει η Αννούλα, δυο τρεις από τους 50 παρατρεχάμενους συμβούλους, παρασυμβούλους που έχει, να της κάνουν τις δουλειές αυτές; 
Διαβάστε και για το πρόσφατο ταξίδι της στην Αμερική

Δεν υπάρχουν σχόλια: