Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Δ.Σ. προς αιρετούς: «ήσσονος σημασίας οι διαφορές με το Δ/ντή Α/βάθμιας»!!!

Όλοι είδαμε την πρόσφατη εξωφρενική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου για το θέμα των δύο αιρετών. Αντί να στηρίξει ξεκάθαρα τα δίκαια αιτήματα τους και να τοποθετηθεί δυναμικά απέναντι στον αυταρχισμό που επέδειξε η Δ/νση Α/βάθμιας, αντί να καταγγείλει την ενέργεια του Δ/ντή της για την παραπομπή των αιρετών σε πειθαρχικό παράπτωμα και να ζητήσει την άρση της κλήσης τους σε απολογία ή τουλάχιστον την έκδοση αθωωτικής απόφασης, τους έκανε και μομφή ότι «εξέθεσαν τον οικείο κλάδο ενώπιον της τοπικής κοινωνίας… κι ότι η διαμάχη οφειλόταν, λίγο ως πολύ, σε διαφορές ήσσονος σημασίας»!!!
Μέλος του Δ.Σ. μάλιστα, ήδη εκλεγμένος και υποψήφιος της ΠΑΣΚ, δήλωσε την ώρα του Δ.Σ. ότι εκείνος «αν ήταν Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ» θα τους έδιωχνε!!! ΕΛΕΟΣ!

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος υπάρχει για να αντιπροσωπεύει τη δυναμική του κλάδου και να οργανώνει άμεσες δράσεις απέναντι στα προβλήματα που καταδυναστεύουν τη ζωή μας και που γίνονται οξύτερα μέρα με τη μέρα.
Να στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων που βάλλονται -όποιοι κι αν είναι αυτοί- και να τους προσφέρει πραγματική και αλληλέγγυα συνδικαλιστική κάλυψη!

Το προεδρείο όμως της ΔΑΚΕ, υποβασταζόμενο από τις φιλο-διοικητικές δηλώσεις της ΠΑΣΚ, αφήνει για άλλη μια φορά τους αιρετούς εκτεθειμένους. Αντίθετα η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ήταν η μόνη παράταξη που από την πρώτη στιγμή:


έβγαλε ανακοίνωση στήριξης και των δύο αιρετών, χωρίς να «κολλήσει» σε παρατάξεις,
πραγματοποίησε επισκέψεις στα σχολεία για να γνωρίσουν οι συνάδελφοι το πρόβλημα και τη σημασία του για τον κλάδο,
ήρθε σε επαφή με τη ΔΟΕ, εκθέτοντας το πρόβλημα και ζητώντας της να πάρει θέση, ως το άμεσο συνδικαλιστικό μας όργανο,
εξασφάλισε ήδη μέχρι τώρα ψηφίσματα στήριξης κι από άλλους συλλόγους (ΕΛΜΕ Σάμου), όπως κι από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ,
κοινοποίησε το θέμα στο διαδίκτυο, μια που η απαξίωση των αιρετών δεν αφορά μόνο τον κλάδο των εκπ/κών αλλά θίγει ευρύτερα τη λειτουργία των θεσμών.


16 Δεκέμβρη: Στηρίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για να συγκρουστούμε με τα φαινόμενα του αυταρχισμού, για να πάψουμε επιτέλους την αδράνεια, για να είναι η «συνδικαλιστική κάλυψη» πραγματική ασπίδα για τους συναδέλφους και όχι κενό γράμμα και στείρα φρασεολογία! 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αρζουμανίδη Άννα (2ο Σάμου)
Δάλλη Μαρία (1ο Καρλοβασίου)
Κακαγιάννης Αντώνης (2ο Σάμου)
Λάππα Κων/να (Αγίου Κωνσταντίνου)
Μπαρμπάκη Μαρία (1ο Καρλοβασίου - Μουσικής)
Παπαδήμου Δέσποινα (Νηπιαγωγείο Χώρας)
Παπαλαζάρου Λάζαρος (Όρμου Καρλοβασίου – Φυσικής Αγωγής)
Πόθα Μαρία (2ο Σάμου - Αγγλικών)
Σάρρου Ραλλού (Χώρας-Νεοδιόριστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: