Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Οι κάτοικοι της Κερατέας πρέπει να νικήσουν

Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί θέλουν να πάρουν τη «ρεβάνς» από τους κατοίκους της Κερατέα.

Ο ένστολος στρατός κατοχής που υπάρχει εκεί, απ’ την μια δείχνει να μην μπορεί να χωνέψει την πρωτόγνωρη αντίσταση που συνάντησε και απ’ την άλλη αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί με την πυγμή και την βαρβαρότητα του να καθυποτάξει το φρόνημα των κατοίκων, γ’ αυτό και προχωρεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις. (Από δολιοφθορές σε αυτοκίνητα του δήμου μέχρι το να χαλάσει ένα Χριστουγεννιάτικο δεντράκι που είχαν στήσει οι μαθητές).

Και αν είναι ζήτημα γοήτρου για τους Ματατζήδες για την κυβέρνηση του Μνημονίου το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό. Αν υποχωρήσει στις επιλογές της θα στείλει στα αζήτητα το μήνυμα της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων», που με τόση προσπάθεια, βοηθούμενη των καθεστωτικών ΜΜΕ έχει περάσει σε πλατιές μάζες. Και μάλιστα αν υποχωρήσει θα υπάρξει νικηφόρο αποτέλεσμα αγώνων, που δεν περιορίζονται σε ανούσιο χαρτοπόλεμο καταγγελιών και πορειών παρελάσεων, αλλά έχει κύριο χαρακτηριστικό την λαϊκή αντιβία.
Το μήνυμα που θα περάσει μια αίσια κατάληξη των αγώνων που δίνουν οι κάτοικοι της Κερατέας θα είναι εκκωφαντικό.

Επιστρατεύει, λοιπόν, η κυβέρνηση, όλους τους τρόπους και τις μεθόδους που διαθέτει για να είναι ατελέσφορος ο γνήσιος λαϊκός αγώνας των κατοίκων της Κερατέα. Από πεμπτοφαλαγγίτες κατοίκους –το υπονόησε σαφέστατα ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πριν», την Παρασκευή-, μέχρι την άγρια απροκάλυπτη καταστολή όπως έκανε και χτες το βράδυ.

Σήμερα το πρωί στις 11 έχει γενική συνέλευση των κατοίκων στην Κερατέα. Εχουμε καθήκον να πάμε για να τους συμπαρασταθούμε και παράλληλα με την μαζική μας παρουσία να μην αφήσουμε να περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και των κολαούζων της, που επιδιώκουν να εκφυλιστεί αυτή η λαϊκή πρωτόγνωρη κινητοποίηση. Αυτός ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέα μας αφορά όλους, πόσο μάλλον με τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: