Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Στον αέρα ο διαγωνισμός για 500 εκπαιδευτικούς

eidiki_agogi
ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2012 01 ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μετέωρος είναι ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός για 500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής. Από πλευράς υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι ο διαγωνισμός να μεταφερθεί το 2012 μαζί με τις γραπτές εξετάσεις των εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη θα αφορά στην πρόσληψη με γραπτές εξετάσεις 300 νηπιαγωγών και δασκάλων στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και 200 εκπαιδευτικών από τους πίνακες αναπληρωτών.

Στον αέρα και ο διαγωνισμός για 500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής

Στον αέρα βρίσκεται ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός για 300 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής συν 200 από τους πίνακες αναπληρωτών. Πριν από λίγες μέρες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο κτίριο ' του υπουργείου Παιδείας, με αίτημα τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού καθώς και το ζήτημα της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών των κλάδων Ειδικής Αγωγής ΠΕ61 και ΠΕ71.
Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που συναντήθηκε μαζί τους, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής.
Απομένει να δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο Εσωτερικών καθώς και από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο θα εγκρίνει το κονδύλι για την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο είναι ο διαγωνισμός να μεταφερθεί το 2012 μαζί με το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών.

Κατανομή θέσεων
Υπενθυμίζουμε ότι για το διαγωνισμό Ειδικής Αγωγής έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των θέσεων, ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη του γραπτού διαγωνισμού.
Τα γνωστικά πεδία στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι έχουν σταλεί μήνες πριν στην Ανεξάρτητη Αρχή προκειμένου να δημοσιεύσει την προκήρυξη που θα αφορά στην πρόσληψη με γραπτές εξετάσεις 300 νηπιαγωγών και δασκάλων στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010 2011.
Οι υπόλοιπες 200 θέσεις θα καλυφθούν από τους πίνακες αναπληρωτών που διατηρεί το υπουργείο Παιδείας. Στο διαγωνισμό θα μπορούν να πάρουν μέρος οι απόφοιτοι των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής, δηλαδή του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής (κατεύθυνση Ειδικής Αγωγής) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τη δημιουργία κλάδου Ειδικής Αγωγής (ΠΕ 61 και 71) το 2008, δεν έχει διενεργηθεί ποτέ διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ειδικούς Παιδαγωγούς, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι βασικού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή να μην έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις του κλάδου τους και να εργάζονται μόνο ως αναπληρωτές.

Αυτά τα τρία χρόνια οι κενές θέσεις Ειδικής Αγωγής καλύπτονταν με μεταθέσεις και αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής, με αποτέλεσμα να καταργείται το κύριο προσόν διορισμού που ισχύει για όλους τους κλάδους ΠΕ, που είναι ο βασικός τίτλος σπουδών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να φτάσει τους 1.500 2.000.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 24/5

Δεν υπάρχουν σχόλια: