Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κλοτσηδόν

thumbΤου Αντώνη Δελλατόλα

Σας δίνω την είδηση και τη λύση!

Τη θέση του Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, ο Παπανδρέου θα τη δώσει στον αναπληρωτή του Στρος - Καν στο ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι! Ναι, αυτόν που δήλωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μέρες ότι ποτέ δεν κατάλαβε γιατί η κυβέρνηση ξεκίνησε το πρόγραμμα με μειώσεις μισθών και φόρους στα χαμηλά εισοδήματα! Αυτό, είπε, δεν είναι λύση για το πρόβλημά σας!

Μάλιστα! Αυτό που δεν κατάλαβε ο Γιώργος και στο οποίο επιμένει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, το λέει ανοικτά ο ένας από τους δανειστές μας.
Τι στο καλό λοιπόν συμβαίνει εδώ;

Μια εξήγηση είναι ότι ο Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει γρι από οικονομικά, είναι σε λάθος δρόμο από την αρχή και δεν έχει το θάρρος να πει: «επιλέξαμε λάθος συνταγή και πρέπει να το πάρουμε αλλιώς». Όσο δεν το κάνει, αυτό – αλλιώς – λέγεται έλλειψη ήθους στην πολιτική.

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι ο Παπακωνσταντίνου είναι πολιτικά ανίκανος να κουμαντάρει την οικονομία. Αυτό έχει αποδειχθεί από τα πολλά ψέματα, τις λάθος προβλέψεις και από το γεγονός ότι περίτρανα αποδεικνύεται με το μνημόνιο 2 ότι εδώ και έναν χρόνο έκανε μια τρύπα στο νερό.
Και οι δυο μαζί ακολουθούν μια λάθος συνταγή που βυθίζει όλο και πιο βαθιά στο τέλμα την οικονομία και μας οδηγεί στην καταστροφή.

Αν το καταλάβει ο πρωθυπουργός, ας διώξει κλοτσηδόν τον Παπακωνσταντίνου από τη θέση του. Όσο δεν αλλάζει ρότα, αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα τους στείλει στο σπίτι τους και τους δυο. Το… φάντασμα του Καραμανλή ολοένα και πλησιάζει στο Μαξίμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: