Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΔΙΑΡΡΟΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ SMS ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με αποστολή γραπτών μηνυμάτων στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της τεχνολογικής κατεύθυνσης, εντόπισε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Μάλιστα το θέμα διερευνά ήδη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από εντολή για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της κυρίας Ελένης Ράικου.

Το μάθημα εξεταζόταν στις 18 Μαϊου. Στις 9 και μισή το πρωί τα θέματα είχαν αναρτηθεί στο υπουργείο Παιδείας. Μισή ώρα αργότερα φροντιστήριο της Αθήνας έστειλε μαζικό μήνυμα σε 300 μαθητές με τις απαντήσεις των ερωτήσεων (ήταν σε μορφή "σωστό" και "λάθος").

Μαθητής που εξεταζόταν σε Λύκειο της περιοχής του Γαλατσίου - ήταν ανάμεσα στους 300 που έλαβαν το μήνυμα - ζητησε να πάει τουαλέτα. Είχε πάρει μαζί του το κινητό τηλέφωνο και συνελήφθη επ΄αυτοφόρω από τους εξεταστές και έτσι έγινε γνωστή η διαρροή.

Ερευνάται απο το Υπουργείο Παιδείας το πώς το φροντιστήριο υπέκλεψε τα θέματα και εάν η διαρροή οφείλεται σε «κλοπή» από τους κεντρικούς υπουλογιστές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: