Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εισβολή αδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας

2exo_apo_to_ypoyrgeio1
Έπειτα από την απρόσκλητη και καθόλα παράτυπη εισβολή αδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και εκπροσώπων της ΔΟΕ, στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δέχτηκε να συναντηθεί με ολιγομελή επιτροπή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Μιχάλη Κοντογιάννη.

Η επιτροπή κοινοποίησε στην Υφυπουργό το αίτημά της για διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής - μετά τη σχετική ρύθμιση του Ν.3848/19 - καθώς και το ζήτημα της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών των κλαδών Ειδικής Αγωγής ΠΕ61 και ΠΕ71.

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε την επιτροπή, ότι από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για την διεξαγωγή του πρώτου διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής. Απομένει να δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να προχωρήσει η διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, η Υφυπουργός ενημέρωσε την επιτροπή ότι το Υπουργείο Παιδείας δρομολογεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στο χώρο της Ειδικής Αγωγής. Για πρώτη φορά επιχειρείται μια ολιστική προσέγγιση στην Ειδική Αγωγή, διατηρώντας τα θετικά στοιχεία του υφιστάμενου νομικού πλαισίου. Σε σχέση με την αξιοποίηση του διδασκαλικού δυναμικού η Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η δίκαιη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών κριτήριων και η προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στους κλάδους Ειδικής Αγωγής ΠΕ61/ ΠΕ71.

Μετά από αίτημα της επιτροπής, η Υφυπουργού Παιδείας δρομολόγησε συνάντηση και με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

Τέλος, η Υφυπουργός τόνισε, για ακόμα μια φορά, ότι «με τον Ν. 3848/10 τα λεγόμενα ‘’σεμινάρια των 400 ωρών’’ δεν προσμετρούνται, πλέον, ως προσόν διορισμού και δεν πρόκειται - επ’ ουδενί - να επιστρέψουμε σε παρόμοιες λογικές. Ο χώρος της Εδικής Αγωγής έχει ανάγκη τους άξιους και τους ικανούς, αλλά κυρίως τους εξειδικευμένους. Αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον κλάδο, με μεράκι και αυταπάρνηση».
ανακοίνωση Υπουργείου Παιδείας (18/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: