Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Επέστρεψαν τα "χρυσά" κορίτσια του πόλο!


Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης ανέβηκε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, καθώς επικράτησε στον τελικό της διοργανώτριας Κίνας με σκορ 9-8.

Οι «γοργόνες» της Εθνικής Πόλο, βάλθηκαν να αποδείξουν σ όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα που αντιστέκεται, ο πολύπαθος λαός μας και τα παιδιά του που ονειρεύονται, δεν έχουν σχέση με την εικόνα της «ψωροκώσταινας» που τους τελευταίους μήνες δέχεται απανωτά… «χαστούκια» και «σφαλιάρες» από κάθε κατεύθυνση.

Από τους οίκους αξιολόγησης, από την κάθε λογής γερμανική φυλλάδα, από τουρκικά έντυπα με την τουρκική σημαία να κοσμεί τη Σαντορίνη, από κάθε τυχάρπαστο ψευτοτεχνοκράτη και «Τροϊκανό». Με λίγα λόγια από κάθε… πικραμένο.

Την χαρακτήρισαν χώρα των τεμπέληδων, των ανίκανων, των ανήθικων, των βολεψάκηδων, των ανθρώπων που δεν κρατούν το λόγο τους και τους αξίζει ο «σκοταδισμός», η αφάνεια, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και υπερηφάνειας. Αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα αυτή όμως τις τελευταίες δεκαετίες δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και δεν προέρχονται από τα «σπλάχνα» της.

Ψάχνει κανείς στους στίχους του Ρασούλη και τη μαγική φωνή του Παπάζογλου, εκεί ψηλά στη γειτονιά των «αγγέλων», για να βρει τα συναισθήματα που προκαλεί αυτή η χώρα στον Έλληνα, που κόντρα στο πείσμα των καιρών, διατηρεί την αξιοπρέπειά του. «Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και βαθιά σ' ευχαριστώ, γιατί μ' έμαθες και ξέρω, ν' ανασαίνω όπου βρεθώ, να πεθαίνω όπου πατώ, και να μη σε υποφέρω», αναφέρουν οι στίχοι.

Κάπως έτσι θα νιώθουν και τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση που βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου και είναι η πρώτη εθνική ομαδικού αθλήματος, που καταφέρνει να φέρει στη χώρα μας έναν παγκόσμιο τίτλο.

Είναι κορίτσια που ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ, κάνουν προπονήσεις σε κρύα νερά, σε παρατημένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν τους στέρησε τη δύναμη ψυχής που έκρυβαν μέσα τους και τα όνειρά τους. Και τους αξίζουν χίλια μπράβο. Από όλους!

Από σήμερα βέβαια θα τραβήξουν έναν διαφορετικό «Γολγοθά». Ένα ολόκληρο «κύκλωμα» θα σταθεί δίπλα τους για τη λεζάντα και τη φωτογραφία, θα εκφωνεί ωραίους λόγους για το πόσο περήφανη έκαναν την Ελλάδα και ότι η χώρα δεν είναι εκείνη του… ΔΝΤ, αλλά στο τέλος όλης αυτής της διαδικασίες οι κοριτσάρες της Εθνικής πόλο θα είναι και πάλι μόνες τους. Όταν κατακάτσει η… χρυσόσκονη. Δεν πειράζει όμως… Μαθημένες είναι!

Χρειάζεται βέβαια και πάλι να ανατρέξουν στους στίχους των Παπάζογλου-Ρασούλη: «Αχ Ελλάδα θα στο πω , πριν λαλήσεις πετεινό, δεκατρείς φορές μ' αρνιέσαι. Μ' εκβιάζεις, μου κολλάς, σαν το νόθο με πετάς, μα κι απάνω μου κρεμιέσαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: