Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Λιγότερες οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, του αιρετού του ΚΥΣΠΕ, Βασίλη Παληγιάννη

Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου με βάση την προβλεπόμενη μοριοδότηση.
Η άποψη μου είναι πως μετά τις ελάχιστες μεταθέσεις, τους μηδενικούς διορισμούς θα έχουμε και λιγότερες αποσπάσεις. Αυτό θα έχει ως συνέπεια εκατοντάδες συνάδελφοι να βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις αιτήσεις αποσπάσεων, επισημαίνω τα εξής:
1. Οι αποσπάσεις πραγματοποιούνται σε ΠΥΣΠΕ που υπάρχουν λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών.
2. Αιτήσεις που κατατέθηκαν ή θα κατατεθούν μετά την καθορισμένη ημερομηνία από την εγκύκλιο αποσπάσεων πρέπει να εξεταστούν στο συμβούλιο. Οι αποσπάσεις δεν είναι μεταθέσεις όπου υπάρχουν αυστηροί χρονικοί περιορισμοί.
3. Σίγουρα θα υπάρξουν περιπτώσεις υγείας που δεν καλύπτονται από τη συγκεκριμένη μοριοδότηση. Στις περιπτώσεις αυτές η ομόφωνη και τεκμηριωμένη απόφαση του ΚΥΣΠΕ μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
4. Οι διαμαρτυρίες πολλών συναδέλφων σχετικά με τον τρόπο μοριοδότησης των κριτηρίων με βρίσκει σε πολλές περιπτώσεις σύμφωνο, όπως π.χ. η μοριοδότηση των χρόνων υπηρεσίας.
5. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη πολλών συναδέλφων πως η απόφαση της πραγματοποίησης των αποσπάσεων στο τέλος Αυγούστου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους.
6. Οι αποσπάσεις «νεοδιόριστων» εκπαιδευτικών σύμφωνα με την υπηρεσία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν, εκτός των ειδικών κατηγοριών, στηριζόμενη σε μια αυθαίρετη ερμηνεία του Ν.3848/10. Η απόφαση αυτή είναι άδικη για συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (π.χ. 80% αναπηρία). Δεν μπορεί να εξαντλείται η αυστηρότητα ιδιαίτερα σε περιπτώσεις συναδέλφων που χρήζουν ιατρικής και οικογενειακής στήριξης.
7. Οι αποσπάσεις στα Γραφεία Εκπαίδευσης, σε φορείς και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου μας πραγματοποιήθηκαν χωρίς μοριοδότηση και όχι από το ΚΥΣΠΕ.
8. Το αν θα πραγματοποιηθεί και άλλος κύκλος αποσπάσεων, πιστεύω πως είναι υποχρέωση του Συμβουλίου να εξετάζει κάθε φορά όλες τις αιτήσεις που υποβάλλονται για απόσπαση και λαμβάνοντας υπόψη του τις ανάγκες της Υπηρεσίας και τους λόγους που επικαλούνται οι συνάδελφοι να προχωρήσει σε προτάσεις αποσπάσεων.
Το όλο θέμα του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις αποσπάσεις είναι ανοιχτό και επιβάλλεται να προχωρήσουμε άμεσα με βάση τις τελικές προτάσεις των αιρετών και της ΔΟΕ στις απαραίτητες αλλαγές για ένα πιο δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αποσπάσεων.

Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: