Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης για τους μετανάστες και τη σημερινή συγκέντρωση

Σαμιώτες και Σαμιώτισσες

Μην ξεγελιέστε από την καινούργια «σταυροφορία» ορισμένων επιτηδείων που θέλουν να σώσουν τον τουρισμό και να προωθήσουν την ανάπτυξη για τη Σάμο, τα οποία απειλούνται δήθεν από τους μετανάστες.

Ο τουρισμός και η ανάπτυξη προς όφελος του λαού του νησιού έχουν καταδικαστεί από τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., από το μνημόνιο που ψήφισαν μαζί με το ΛΑΟΣ που πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις κατά των μεταναστών. Γι΄ αυτά όμως δεν λένε κουβέντα.

Οι μετανάστες είναι άνθρωποι κυνηγημένοι - διωγμένοι από τις χώρες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της υπερεκμετάλλευσης των χωρών τους, των ανελεύθερων καθεστώτων, των εμφυλίων συρράξεων. Δεν ξενιτεύονται και μάλιστα κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, για χόμπι.

Οι μετανάστες είναι στην ίδια πλευρά - αν και σε χειρότερη μοίρα στην παρούσα στιγμή - με μας, με τους Έλληνες εργαζόμενους και το λαό.

Είναι θύματα του ίδιου απάνθρωπου συστήματος που μας κλέβει τη μπουκιά από το στόμα για να αυξάνονται τα κέρδη των πλουτοκρατών εδώ και όπου γης.

Είναι θύματα του ιμπεριαλισμού όπως και ο ελληνικός λαός που εξαναγκάζεται να πληρώνει δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και εξοπλισμούς, που δεν διασφαλίζουν σε τίποτα την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Αυτόν τον κοινό εχθρό και τα δεινά που φορτώνει σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαία θέλουν να κρύψουν οι υποκινητές τέτοιων κινητοποιήσεων που στην ουσία επωάζουν το «αυγό του φιδιού» και ενίοτε οπλίζουν δολοφονικά χέρια όπως αυτά του Νορβηγού που ήθελε να απαλλαγεί από μουσουλμάνους και μαρξιστές.

Δεν πρέπει η Σάμος των φιλειρηνικών, αγωνιστικών παραδόσεων να επιτρέψει αυτή τη φαιά προπαγάνδα και το ξενοφοβικό - ρατσιστικό δηλητήριο που προσπαθεί να ποτίσει τις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να γυρίσουν την πλάτη τους στα μισαλλόδοξα - ρατσιστικά κηρύγματα. Να απομονώσουν τους διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων και τα κόμματά τους που ψήφισαν «με χέρια και πόδια» το μνημόνιο - την εξαθλίωση του λαού - και τώρα βρήκαν εξιλαστήριο θύμα - τους μετανάστες - να στρέψουν εναντίον τους τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων.

Όποιος θέλει να δοθεί πραγματικά λύση στον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα ας αντιταχθεί στην ξενοφοβική - ρατσιστική πολιτική της Ε.Ε. Ας απειθαρχήσει στις συνθήκες Σέγκεν και Δουβλίνο ΙΙ. Ας παλέψει να δοθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σ' αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Ας διεκδικήσει, όσοι μείνουν στην Ελλάδα να έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους, για να πάψει η μαύρη ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία.

Ο ελληνικός λαός, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους μετανάστες. Αντίθετα τους ενώνει ο κοινός τους αντίπαλος ο ιμπεριαλισμός και πρέπει μαζί να τον ανατρέψουν.

Σάμος 4/8/2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη αμετανοητοι ζωα κομμουνιστες