Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΛΟΥΚΑ, που πήγαν τα λεφτά;;;

Βουλευτές όπως η Λιάνα Κανέλλη, ο Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δημαράς, ο Φώτης Κουβέλης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και γενικά όποιος άλλος έχει προβεί σε αποκαλύψεις για το Μνημόνιο, έπρεπε ήδη να είχαν καταθέσει ερώτηση!!!

Όταν μια επιχείρηση πάρει ένα δάνειο από μια Τράπεζα, δίνει λογαριασμό στο Συμβούλιο και εξηγεί από την μέρα που εκταμιεύτηκε, που πήγε, πως ξοδεύτηκε!


Όταν ένα νοικοκυριό λάβει ένα δάνειο πχ στεγαστικό, τότε από κοινού, ο σύζυγος με τη σύζυγο παρακολουθούν την πορεία των εξόδων τους και την πληρωμή των δαπανών!

Όταν μια χώρα όμως πάρει ένα δάνειο τι γίνεται;

Δεν πρέπει να υπάρχει απόδοση λογαριασμού στους πολίτες , μιας και γι’αυτούς πάρθηκε (υποτίθεται) το δάνειο και αυτοί θα κληθούν να το αποπληρώσουν!

Αυτονόητο ε;

Μιας και είναι αυτονόητο, με όλον αυτό τον ορυμαγδό των δανείων που έχουμε λάβει ως χώρα, προσπαθήστε να θυμηθείτε (έστω) μία φορά, που ένας υπουργός οικονομιών ή ένας Πρωθυπουργός, βγήκε δημόσια και είπε:

«Πήραμε το τάδε δάνειο και από το σύνολο του ποσού, δώσαμε, τόσα στην Αμυνα τόσα σε μισθούς , τόσα σε …»

Θυμάστε εσείς ποτέ κάποιον από δαύτους που σήμερα μας σώζουν, ή από τους προηγούμενους, που μας έσωζαν … παλιότερα, να δίνει τον παραμικρό λογαριασμό στους πολίτες όταν έβαζε την υπογραφή του σε μια δανειακή σύμβαση;

Κάποιον που να μπορεί να πει σήμερα, ότι εγώ ως αρμόδιος υπουργός, ενημέρωσα το λαό για το τι πλήρωσα με τα δάνεια που πήρα!

Για παράδειγμα:
Ο Λουκάς Παπαδήμος, ως Πρωθυπουργός και ο Ε.Βενιζέλος ως υπουργός Οικονομίας, έλαβαν πριν μερικές εβδομάδες το ποσό των 8 δις ευρώ, ως 6η δόση για το δάνειο μαμούθ που υπέγραψε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Επί δύο μήνες μας είχαν βομβαρδίσει με πληροφορίες του τύπου, «αν δεν πάρουμε την 6η δόση καταστρεφόμαστε» και άλλα τέτοια !

Επί δύο μήνες μας είχαν κυριολεκτικά ταράξει τα σωθικά μας με την καταστροφή που θα ερχόταν αν δεν παίρναμε το δάνειο και έφτασαν σε σημείο να ισχυρίζονται ότι άμα δεν έρθει η 6η δόση, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις! Τελικά, για να πάρουν την 6η δόση , μέχρι και Πρωθυπουργό άλλαξαν (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους) !
Ηρθαν λοιπόν τα 8 αυτά δις ευρώ!

Πολύ ωραία!

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ 8 ΔΙΣ κ.ΠΑΠΑΔΗΜΟ;

ΩΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ οφείλεται να μας πείτε, ποια μέρα εκταμιεύτηκαν, σε ποιο λογαριασμό του υπουργείου διοχετεύτηκαν , και προπάντων, ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ με αυτό το ποσό!

Πληρώσαμε μισθούς και συντάξεις; Απ όσο γνωρίζω, ούτε ένα σέντς δεν πήγε σε πληρωμή μισθών και συντάξεων! Αρα, τι πληρώσαμε με αυτό το ποσό, που είναι περίπου όσο κερδίζει η χώρα σε ένα χρόνο από την … ναυτιλία!!!

Σε λίγους μήνες να πάρετε την επόμενη δόση του δανείου που είναι και η πιο μεγάλη ! Την υπολογίζω κοντά στα 86 δις ευρώ!!!

ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ;;;
Ο Λουκάς, ξέρει καλύτερα από τον καθένα την έννοια του προϋπολογισμού και του απολογισμού στα οικονομικά!

Τι προϋπολογίζει να καλύψει με τα δάνεια που παίρνει και τελικά ας μας πει:

Θα λειτουργήσει ποτέ με βάση τα οικονομικά που έμαθε, και θα μας πει τελικά τον απολογισμό των δανείων, από την πρώτη μέρα που ήρθε το ΔΝΤ μέχρι σήμερα;;

Προσωπικά δεν απευθύνομαι σε κανένα κόμμα γιατι αν το ήθελαν θα το είχαν κάνει ήδη!

Απευθύνομαι σε μεμονωμένους βουλευτές , όπως η Λιάνα Κανέλλη, ο Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Δημαράς, ο Φώτης Κουβέλης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και γενικά όποιος άλλος έχει προβεί σε αποκαλύψεις για το Μνημόνιο και την δράση της Τρόικα εδώ στην Ελλάδα!

Απευθύνομαι σε αυτούς και τους ρωτάω ευθέως: «Θα καταθέσει επιτέλους κάποιος μια ερώτηση για το τι ακριβώς και πότε, πληρώσαμε με τα δάνεια του ΔΝΤ»;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: