Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Λίστα συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Κανένας γιατρός στη Σάμο δεν είναι συμβεβλημένος με το νέο φορέα. Οι συμβάσεις των ταμείων με τους γιατρούς έληξαν στις 31-12-11 και ξεκίνησαν νέες, με το νέο φορέα, τον ΕΟΠΥΥ. Ο ΟΠΑΔ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ ενσωματώθηκαν από 1-1-12 στον ΕΟΠΥΥ. 

Δείτε το αρχείο των συμβεβλημένων γιατρών (4.389) σ' όλη την Ελλάδα με τον ΕΟΠΥΥ. Στη συνέχεια θα προσχωρήσουν και άλλα ταμεία στο νέο φορέα. 

Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι πάρα πολύ, λιγότεροι από τους γιατρούς των ενσωματωμένων ταμείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Στη Σάμο δεν υπάρχει κανένας γιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Άρα οι ασθενείς ή πρέπει να απευθύνονται στο νοσοκομείο πληρώνοντας τα 5 ευρώ ή στον κάθε γιατρό πληρώνοντας την επίσκεψη.

Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, 50 την εβδομάδα (10 την ημέρα) και μέχρι 200 το μήνα. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, δε μπορεί να «μπει» στο σύστημα, επειδή ο φορέας δεν καλύπτει μεγαλύτερο αριθμό επισκέψεων. 

Επίσης, γιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς και οι γιατροί, οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν, με νεώτερη ανακοίνωση, να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: