Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τρεις Έλληνες μεταξύ των επιβατών του Costa Concordia

Είναι καλά στην υγεία τους


Σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες απέδωσε με δηλώσεις του στον Τύπο ο κυβερνήτης του πλοίου Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, την προσάραξη του ανοικτά του νησιού Τζίλιο, προσθέτοντας ότι δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του.
Ο Ιταλός κυβερνήτης πρόσθεσε ότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τραγικό αυτό συμβάν, ούτε και το ότι το πλοίο θα έγερνε τόσο γρήγορα προς την δεξιά του πλευρά.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία ο κυβερνήτης, την ώρα της σύγκρουσης με τον ύφαλο, βρισκόταν μπροστά στο πηδάλιο. Επιβάτες, όμως, που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι ήταν μέσα στην τραπεζαρία.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Ιταλός εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του πλοίου, μεταξύ των τριών χιλιάδων επιβατών που είχαν επιλέξει να πραγματοποιήσουν την οκταήμερη κρουαζιέρα στην δυτική Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνονταν και τρεις Έλληνες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ετοιμάζονται να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα.

Σε ότι αφορά τον απολογισμό της ναυτικής αυτής τραγωδίας, οι νεκροί, επισήμως, παραμένουν τρεις και οι τραυματίες δεκατέσσερις, δυο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Έχασαν την ζωή τους δύο Γάλλοι τουρίστες και ένας περουβιανός ναυτικός.

Ο νομάρχης της πόλης Γκροσέτο, το μεσημέρι, έκανε λόγο για εβδομήντα αγνοούμενους. Δεν έχει, όμως, ακόμη γίνει σαφές πόσοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στην στεριά ή φιλοξενήθηκαν και από κατοίκους του νησιού Τζίλιο και αν υπάρχουν, παράλληλα, περιπτώσεις ατόμων που έχασαν την ζωή τους από πνιγμό, πέφτοντας στην θάλασσα από το πλοίο.

Η δημόσια τηλεόραση RAI, μετέδωσε πριν λίγο, ότι σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες τα άτομα που δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί, είναι γύρω στα είκοσι.

Ειδικευμένοι τεχνικοί από την Ολλανδία, τέλος, έφτασαν στο σημείο όπου το πλοίο έχει βυθιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια τυχόν οικολογική καταστροφή, λόγω της πιθανής μόλυνσης από τα καύσιμα του Costa Concordia. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: