Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ακριτικά νησιά: Γεύματα της Εκκλησίας σε δασκάλους

Εξήντα πέντε ζεστά γεύματα προσφέρει καθημερινά, από τις αρχές του σχολικού έτους η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας σε εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν στα τρία αυτά νησιά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σιτίζονται μόνοι τους.

Δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο η Εκκλησία της Ελλάδος δίνει τα γεύματα στους ως επί το πλείστον αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που αμείβονται με μισθούς των πεντακοσίων και εξακοσίων ευρώ, σε χώρους πέραν των εκκλησιών, προκειμένου οι σιτιζόμενοι να αισθάνονται άνετα.

Οι δάσκαλοι, που έχουν διοριστεί στα ακριτικά Ελληνικά νησιά αντιμετωπίζουν το φάσμα της κοινωνικής εξαθλίωσης, καθώς οι αμοιβές τους από το υπουργείο Παιδείας είναι πενιχρές και τα έξοδα διαβίωσης στην εσχατιά της πατρίδας μας, μεγάλα.

Τα γεύματα μαγειρεύονται από πιστούς των ενοριών αυτών, ενώ σε ανταπόδωση της ανθρωπιστικής ενέργειας της Εκκλησίας οι εκπαιδευτικοί παρέχουν δωρεάν ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά, που έχουν ανάγκη επιπλέον μόρφωσης και βγάζουν δύσκολα τα γράμματα.

Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας πέραν των γευμάτων προς τους εκπαιδευτικούς ετοιμάζει γεύματα σε καθημερινή βάση και για 150 οικογένειες που έχουν την οικονομική ανάγκη, καθώς επίσης για 35 παιδιά, που υποσιτίζονται από τα σπίτια τους εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας των ημερών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: