Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ, 18 & 21 Μαρτίου 2014 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 18 Μαρτίου 2014 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Ένσταση εκπαιδευτικού ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας

2. Ορισμός Προϊσταμένης στο νηπιαγωγείο Κοκκαρίου

3. Τοποθέτηση αναπληρώτριας ΠΕ-70/Δασκάλων

4. Αίτηση αποδέσμευσης εκπ/κού ΠΕ- 60/Νηπιαγωγών

5. Αίτηση εκπ/κού ΠΕ-70/Δασκάλων για άσκηση ιδιωτικού έργου (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Στο πρώτο θέμα έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία (3-2) η ένσταση της εκπ/κού ΠΕ-06/ Αγγλικής Γλώσσας Κουσκουμπέκου Δήμητρας και τοποθετήθηκε για 6 ώρες στο Δ.Σ. Αγίου Κων/νου.

Ως δεύτερο θέμα ήταν ο ορισμός της Καμπάκη Αναστασίας, ως Προϊσταμένη στο νηπιαγωγείο Κοκκαρίου (Ομόφωνα).

Στο τρίτο θέμα τοποθετήθηκε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός Δραγανίδου Ευτυχία στο Δ.Σ. Χώρας μετά από άδεια λοχείας.

Ως τέταρτο θέμα ήταν η αποδέσμευση της εκπαιδευτικού ΠΕ-60/Νηπιαγωγών, Αποστολίδου Ευρυκόμης, η οποία είχε έρθει με απόσπαση και είχε τοποθετηθεί στο 1ο νηπιαγωγείο Σάμου. Η συνάδελφος είχε ζητήσει ανάκληση της απόσπασής της και έγινε αποδεκτή από το ΚΥΣΠΕ στις 4 Φεβρουαρίου 2014.
Συμφώνησα με την αποδέσμευσή της, επειδή συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στην αίτησή της και ζήτησα να καλυφθεί το κενό από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, έως ότου επιστρέψει η εκπαιδευτικός από άδεια (30/4/14). Το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (4-1) να αποδεσμευθεί μετά την επιστροφή της συναδέλφου από την άδειά της (30/4/14). Ζήτησα τουλάχιστον να μην επιστρέψει από τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ (28/4), αλλά δεν έγινε αποδεκτό.

Στο πέμπτο θέμα  χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στην εκπαιδευτικό ΠΕ-70, Εμμανουηλίδου Αλεξία για διδασκαλία σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 21 Μαρτίου 2014 εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Διάθεση εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων

2. Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών

3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας ΠΕ-30/Κοινωνικής Λειτουργού

4. Αίτηση εκπ/κού ΠΕ-70/Δασκάλων για άσκηση ιδιωτικού έργου (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Ως πρώτο θέμα ήταν οι συμπληρωματικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ- 06/Αγγλικής Γλώσσας, Μανουσάκη και Χριστοφορίδου και ΠΕ/Φυσικής Αγωγής, Παρπόρη Πέτρου. Το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (1-4) να μην δεχθεί την εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ και να παραμείνουν οι συνάδελφοι στις προηγούμενες διαθέσεις.

Διαφώνησα για τη διάθεση της εκπαιδευτικού ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας, Μουτσοπούλου για δύο ώρες στο Δ.Σ. Βουρλιωτών, αλλά το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (4-1) τη διάθεσή της.

Στο δεύτερο θέμα διαφώνησα με τον πίνακα συμπλήρωσης του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων που είχα αναφέρει στο προηγούμενο θέμα, ενώ συμφώνησα με την συμπλήρωση των υπολοίπων εκπαιδευτικών.

Επίσης διαφώνησα και για τη συμπλήρωση ωραρίου Δ/ντριας που διατέθηκε οκτώ (8) ώρες σε Τμήμα Ένταξης, επειδή δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο υπολειτουργεί το τμήμα ένταξης σε βάρος των μαθητών και επιπλέον χάνεται και ο διορισμός ενός εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής.

Στο τρίτο θέμα αναγνωρίσθηκε ομόφωνα η προϋπηρεσία εκπαιδευτικού ΠΕ-30/Κοινωνικής Λειτουργού, Τρεμούλη Σοφίας, η οποία έχει τοποθετηθεί στο Ειδικό σχολείο Ικαρίας και

στο τέταρτο θέμα χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στην εκπαιδευτικό ΠΕ-70, Μπαρούτα Μαρία για διδασκαλία εκτός ωραρίου.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

την ήττα και το φόβο του ομολογεί το υπουργείο Παιδείας με τη νέα εγκύκλιο για την αξιολόγηση, μέσω της οποίας προσπαθεί να υποχρεώσει το διευθυντή της σχολικής μονάδας μέχρι τις 4/4/2014, να ορίσει ο ίδιος τη σύνθεση, τον αριθμό και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες των ομάδων εργασίας. Είναι απολύτως φανερό ότι το σχέδιο του Υπουργείου να προχωρήσει την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση βρέθηκε αντιμέτωπο με την πρωτοφανή αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος!

Όποιο σχολείο δεν έχει ακόμα κάνει πρακτικό να προβεί άμεσα στη σύνταξή του ότι δε συγκροτεί ομάδες εργασίας για να ενημερώσει και ο Σύλλογος στη συνέχεια τη ΔΟΕ.

Επίσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν στην ανάθεση των ομάδων εργασίας και να περιμένουν τις αποφάσεις του συλλόγου (έκτακτο Δ.Σ. 27/3, στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου, 18:00) και της ΔΟΕ τις επόμενες μέρες, ώστε από κοινού να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: