Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ …. … ΟΣΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ

Πολλοί ακόμα Σύλλογοι Διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων προστέθηκαν με (κατά κανόνα ομόφωνες) αποφάσεις τους, σε όσους ήδη έχουν αρνηθεί να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση.

Ο κατάλογος των σχολείων που μας έχουν ενημερώσει ότι έχουν πάρει απόφαση άρνησης της αυτοαξιολόγησης και των ομάδων εργασίας είναι ο εξής :

1Ο , 2Ο , 3ο , 5Ο , 6Ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης,  3ο ,  6ο ,  7ο ,  11ο ,  14ο ,  15ο ,  16ο , Διαπολιτισμικό Δημ. Σχολείο Ν. Ιωνίας.

9ο , 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

1ο, 2ο, 3ο, 4Ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης.

1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 6ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο,  19ο,  22ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας.

2Ο, 6Ο, 8Ο, 9Ο, 10Ο, Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου.

  • Η αντίσταση στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση είναι καθολική και ομόφωνη. Πουθενά δε συγκροτούνται ομάδες (είτε με αποφάσεις, είτε με «ντε φάκτο» άρνηση). Το συνολικό θέμα της αξιολόγησης έχει κριθεί οριστικά στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.
  • Απέναντι σ΄ αυτή την συντριπτική άρνηση των εκπαιδευτικών να εφαρμόσουν τα σχέδια του, το Υπουργείο έκανε τη «κίνησή του» φέρνοντας τρίτη (!!!) «διευκρινιστική» εγκύκλιο για την ΑΕΕ, που «διατάζει» τους διευθυντές : «Σε περίπτωση που ο σύλλογος διδασκόντων δεν μπορεί να καταλήξει σε απόφαση συγκρότησης επαρκούς αριθμού ομάδων εργασίας ή συγκεκριμένης σύνθεσης ή κατανομής αρμοδιοτήτων …. τότε ο Διευθυντής του σχολείου, υποχρεούται ……….να ορίσει τον αριθμό, τη σύνθεση και τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες κάθε ομάδας» … «μέχρι τις 4/4».
  • Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους αρνούνται – όπως είναι φυσικό – την αυτοχειρία της αυτοαξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν «περπατάει» στα σχολεία και στην κοινωνία, όσα εκατομμύρια ευρώ κι αν ξοδέψουν κι όσο κι αν τη διαφημίσουν. Ο μόνος τρόπος που τους έμεινε πια είναι ο εξαναγκασμός. Το μόνο «επιχείρημα» που έχουν είναι ο φόβος κι η απειλή. Κι αυτό δείχνει και το τι ακριβώς είναι η αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση που θέλουν να φέρουν.
Ως Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»

1. Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια την αξιολόγηση.  Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση να παίρνουμε αποφάσεις άρνησης συγκρότησης ομάδων εργασίας. Η συγκρότηση των ομάδων εργασίας είναι πάντα ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να καταλήξουν σε άρνηση, ψηφίζοντας το σχετικό πρακτικό. Ειδικά σήμερα, μετά από την νέα εγκύκλιο.

2. Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπίσουν τις αποφάσεις των συλλόγων που ήδη έχουν συνεδριάσει κι έχουν αρνηθεί.

3. Ακόμα και στην περίπτωση που ορίζει κάποιος διευθυντής ομάδες εργασίας, δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μας. Δεν συμμετέχουμε στις ομάδες. Να μην κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι για την αυτοαξιολόγηση.

4. Καλούμε τους διευθυντές να μη σπεύσουν να υλοποιήσουν εντολές αντίθετες στις αποφάσεις του κλάδου, αν φυσικά νιώθουν ότι ανήκουν στον κλάδο αυτό.

5. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 28, 29 και 30 του Μάρτη, παρεμβαίνουμε κι ακυρώνουμε πάλι τα σεμινάρια της ντροπής στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: