Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Β. Παληγιάννης: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών. H ισχύουσα νομοθεσία των μεταθέσεων

Η μετάθεση αποτελεί σημαντική μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση του κάθε εκπαιδευτικού. Γι” αυτό και κανείς δεν πρέπει να παίζει με την αγωνία και την αξιοπρέπειά του, ούτε η πολιτική ηγεσία, που αδικαιολόγητα καθυστερεί την έκδοση της εγκυκλίου, ούτε άλλοι που με τις ανακοινώσεις τους δημιουργούν σύγχυση, και αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς σχετικά με τις μεταθέσεις.

Η αλήθεια είναι πως υπεύθυνη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει. Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιοι σχεδιάζουν αλλαγές ερήμην των εκπαιδευτικών.

Η πολιτική ηγεσία έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων (4) μηνών πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της εγκυκλίου των μεταθέσεων με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ώστε να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Θέση που έχω εκφράσει με την ανακοίνωσή μου στις 9/1/2014 αλλά και στην ίδια την πολιτική ηγεσία.

Οι όποιες αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να ισχύσουν από το επόμενο σχολικό έτος αφού προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η όποια επιπλέον καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου όχι μόνο δεν τιμά την πολιτική ηγεσία αλλά θα δημιουργήσει και πρόσθετα προβλήματα στον προγραμματισμό για τη σχολική χρονιά 2014-2015.

H ισχύουσα νομοθεσία των μεταθέσεων

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: