Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο από το πολιτικό σκηνικό τη νύχτα των ευρωεκλογών, του Γιώργου Δελαστίκ

imageΑνεπανόρθωτη είναι η βλάβη που υπέστη η κυβέρ­νηση Σαμαρά - Βενιζέλου από τη δημοσιο­ποίηση του διαλόγου Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Πρώτα πρώτα, καταρρα­κώθηκε η εικόνα του πρωθυπουργού στους Ευρωπαίους ως αδιάλλακτου δήθεν αντιπάλου της Ακροδεξιάς.

Το βίντεο αποκάλυψε το υψηλότατο επίπεδο των επαφών της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή. Κανένας Ευρωπαίος πολιτικός δεν πιστεύει ότι ένας γενικός γραμματέας υπουργικού συμβου­λίου δρα ποτέ εν αγνοία του πρω­θυ­πουργού του. Αυτά είναι παραμύθια για αφελείς. Εν πάση περιπτώσει, η καταβαράθρωση του κύρους του πρωθυπουργού στην Ευρώπη είναι κάτι αδιάφορο για τους πάντες. Η σαφέστατη αποστα­θεροποίηση της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που επιτάθηκε λόγω Μπαλτά­κου είναι το όντως μείζον θέμα.

Δεν βγάζει τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση χωρίς να καταρρεύσει εξαιτίας του αναμενόμενου αρνητικού αποτελέσματός τους για τα δύο κυβερνητικά κόμματα, όπως όλα δείχνουν. Τα όσα είπε ο Τάκης Μπαλτάκος στον Ηλία Κασιδιάρη κατέστησαν ακόμη πιο δυσχερή την ήδη εξαιρετικά αποδυναμωμένη θέση του πρω­θυ­πουργού Αντώνη Σαμαρά.

Μόνη της δεν φεύγει σε καμία απολύτως περίπτωση η κυβέρνηση! Δεν δίνουμε βάση στις φήμες που τίθενται σε κυκλοφορία περί δήθεν οικειοθελούς προκήρυξης και βουλευτικών εκλογών στις 25 Μαΐου. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος γνωρίζουν άριστα ότι η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών τώρα θα επιφέρει τη σαρωτική ήττα τους. Οι εκλογές ισοδυναμούν με την πολιτική αυτοκτονία τους! Τρελοί είναι να τις προκηρύξουν αυτο­βού­λως για να πάνε μια ώρα νωρίτερα σπίτια τους; Ούτε ελπίζουν ότι αν προκηρύξουν αυτοί τις εκλογές, μπορούν να περιορίσουν την έκταση της ήττας τους. Τους έχει γίνει μάθημα η συντριβή του Κώστα Καραμανλή το 2009.

Πτώση της κυβέρνησης μόνο μέσω διάλυσης ή αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ μπορεί να λάβει χώρα. Αυτό αναμένεται να συμβε, αν οι κάλπες στις 25 Μαΐου για τις ευρωεκλογές δώσουν ποσοστό 5% - 7% στο κόμμα που μόλις προ πέντε και λιγότερων ετών είχε πάρει 44% στις βουλευτικές εκλογές! Στην περίπτωση αυτή, όντως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα φύγουν τρέχοντας από τον Β. Βενιζέλο για να σώσουν όπως όπως το προσωπικό πολιτικό μέλλον τους. Ετσι θα καταρρεύσει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και θα πάμε σε βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο.

Εως και ο Γ. Παπανδρέου έχει πειστεί ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα καταποντιστούν στις ευρω­εκλογές. Γι' αυτό και με δήλωσή του προτείνει ουσιαστικά δύο πράγματα, χωρίς όμως κανένα να το προσδιο­ρίζει ρητά. Πρώτον, να φύγει το ΠΑΣΟΚ από τη συγκυ­βέρνηση με τη ΝΔ. Δεύτερον, να προετοιμάσει το έδαφος για να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ ως «τσόντα» σε κυβέρνηση... ΣΥΡΙΖΑ!

Θα αποτύχει το σχέδιό του. Οι Ελληνες είναι αδύνατον να δεχθούν τον μεγαλύτερο ένοχο της καταστρο­φής τους, τον Γιώργο Παπανδρέου που έγινε λαομίσητος από τότε που έβαλε την Ελλάδα στον ζυγό του μνημονίου, ως... ηγέτη που θα τους οδηγήσει στην απελευ­θέ­ρωση από τα μνημονιακά δεσμά. Μας θεωρεί και αυτός τόσο ηλίθιους ώστε να τον ξανακάνουμε πρωθυπουργό.

Μπάχαλο θα γίνει τον Μάιο! Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο από το πολιτικό σκηνικό τη νύχτα των ευρωεκλογών! Οι πολιτικές ανακατατάξεις θα υπερβούν ακόμη και την πιο τολμη­ρή φαντασία, οδηγώντας αμέσως σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν από το καλοκαίρι. Ο κύβος ερρίφθη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: