Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή (απαρτία) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 31/3, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με μοναδικό θέμα τις ενέργειες του κλάδου εν όψει της διαβόητης γ΄ εγκυκλίου για τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας, εγκύκλιος που ουσιαστικά καταργεί τους Συλλόγους Διδασκόντων και «επιτάσσει» τους διευθυντές στη σύσταση των ομάδων.

Στη συνέλευση, αφού ακούστηκαν διεξοδικά οι τοποθετήσεις τόσο των εκπροσώπων των παρατάξεων όσο και συναδέλφων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί διευθυντές (δυστυχώς όχι όλοι), πάρθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Να ολοκληρωθεί η σύνταξη των πρακτικών ενάντια στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας και να αποσταλούν άμεσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου, προκειμένου να μεταφερθούν τα στατιστικά στοιχεία στη ΔΟΕ.

2. Να προταθεί στη ΔΟΕ να ζητήσει τις δηλώσεις πρόθεσης παραίτησης από τους διευθυντές, προκειμένου να μπλοκαριστεί ο ορισμός των ομάδων.

3. Να ζητηθεί από τη ΔΟΕ να συγκαλέσει ολομέλεια προέδρων άμεσα (μέχρι τις 3/4).

4. Να γίνει πρόταση προς τη ΔΟΕ για 5νθήμερη απεργία, 7-11/4/2014, προκειμένου να καλυφθεί εξολοκλήρου το διάστημα μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνίες της εγκυκλίου.

5. Να συνταχθεί και να αποσταλεί άμεσα από το Σύλλογό μας επιστολή προς τους γονείς και όλους τους κοινωνικούς φορείς, που να εξηγεί γιατί λέμε όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση.

6. Να γίνει κάλεσμα προς όλους τους διευθυντές/διευθύντριες των σχολικών μας μονάδων να μην προχωρήσουν στον ορισμό των ομάδων εργασίας μέχρι τις 4/4, αλλά να περιμένουν τις προτάσεις και αποφάσεις του κλάδου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους (παρόντες ή μη στη Γ.Σ.) να σεβαστούν τις αποφάσεις της Συνέλευσης και να προχωρήσουν με όλο μας το Σύλλογο σε κοινό βηματισμό. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη καθολικά –σαν ένας άνθρωπος– σ΄ αυτή την πολιτική. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!

Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση!

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, μόνιμοι μαζικοί διορισμοί, ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, 4/4, ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Δάλλη Μαρία

clip_image002

Η Γραμματέας

Εμμανουηλίδου Αλεξία

Δεν υπάρχουν σχόλια: